Розмір: S – М – L – XL – XXL – XXXL

Щільність в’язання: 21 п x 28 p лицьовою гладдю = 10 x 10 см

Вам знадобиться:

  • DROPS CLASSIC Alpaca від Garnstudio: 450-500-550-600-700-750 г колір 0517m, сірий
  • кругові спиці (80 см) 4 мм
  • кругові спиці 6 мм – для лінії горловини
  • гудзики: 6-6-6-6-7-7 шт
  • 1 гудзик-кнопка для лінії горловини

Платочна в’язка (прямими і зворотними рядами): всі ряди в’язати лиц.

На схемі узор показаний з ЛС.

Ряд 1 по схемі = ЛС.

Петлиці: виконати петлиці на планці правої полички.

1 петлиця = в’язати разом лицьовою другу і третю петлю від краю і зробити 1 накид.

Зробити петлиці на висоті деталі:

  • розмір S: 8, 15, 22, 29, 36 і 43 см
  • розмір М: 8, 15, 23, 30, 38 і 45 см
  • розмір L: 9, 17, 24, 32, 39 і 47 см
  • розмір XL: 9, 17, 25, 33, 41 і 49 см
  • розмір XXL: 9, 16, 23, 30, 37, 44 і 51 см
  • розмір XXXL: 11, 18, ​​25, 32, 39, 46 і 53 см

Жакет з короткими рукавами з альпаки - схема

Перед/спинка: в’яжеться прямими і зворотними рядами на кругових спицях від середини переду – Не забудьте петлиці на планці правої полички – див вище.

Набрати 195-211-227-259-275-307 п (включаючи 5 п планки переду з обох сторін) на кругові спиці 4 мм. В’язати 10 р. платочною в’язкою – див вище (Ряд 1 = ЛС).

В’язати наст. ряд наст. чином з ЛС: 5 п планки переду платочною в’язкою, схема М.1А поки не залишиться 14 п, в’язати схему М.1В (= 9 п) і закінчити 5 п планки переду платочною в’язкою. Продовжити по візерунку аналогічним чином. Пам’ятайте про щільність в’язання!
На висоті деталі приблизно 23 см – закінчити після повного вертикального раппорта схеми М.1 – в’язати 4 ряди лицьовими – планки переду платочною в’язкою (Ряд 1 = ЛС), одночасно рівномірно убавити 3 п в першому і 3-му ряду (не убавляти на планках переду) = 189-205-221-253-269-301 п. Тепер в’язати схему М.2 з 5 п планками переду платочною в’язкою з обох сторін. Коли ви пров’яжіть ряд, позначений стрілкою на схемі М.2, в’язати 4 р. платочною в’язкою на всіх петлях (Ряд 1 = ЛС) – одночасно в 1-му ряду рівномірно убавити 4 п і в 3-му ряду рівномірно убавити 3 п (не убавляти на планках переду) = 182-198-214-246-262-294 п. Після рядів платочною в’язкою зняти 49-53-57-65-69-77 п з обох сторін з боку середини переду на окремі петлетримачі = 84-92 -100-116-124-140 п залишилося на спиці для спинки.

Спинка: = 84-92-100-116-124-140 п. Перш ніж продовжити, прочитайте наступну секцію до кінця!

Набрати 1 нову п з обох сторін (= для шва) = 86-94-102-118-126-142 п. Одночасно в’язати наст. ряд наст. чином з ЛС: 1 кромочна петля, схема М. ЗА поки не залишиться 5 п, схема М. ЗВ (= 4 п) і закінчити з 1 кром. п.

Одночасно набрати 1 нову п наприкінці перших 2 рядів схеми М.З. Повторити прибавлення в кінці кожного ряду з обох сторін усього 4-4-4-6-6-7 раз, потім набрати 31-31-31-29-29-28 п наприкінці наст. 2 рядів = 156-164-172-188-196-212 п – важливо: в’язати прибавляємі п лицьовою гладдю до тих пір, поки не будуть зроблені всі прибавлення. Тепер продовжити наст. чином: 4 п платочної в’язки (= край рукава), схема М. ЗА поки не залишиться 8 п, схема М. ЗВ (= 4 п) і закінчити 4 п платочної в’язки (= край рукава).

На висоті деталі 42-44-46-48-50-52 см – підженете після 1 або 3 рядів лицьової гладі після ряду з отвором – в’язати 4 р. платочною в’язкою на всіх петлях (Ряд 1 = ЛС). Тепер в’язати схему М.2 з 4 п платочної в’язки з обох сторін до досягнення бажаної довжини.
Перш ніж продовжити, прочитайте наступну секцію до кінця!

Одночасно на висоті деталі 51-53-55-57-59-61 см зняти п на початку кожного ряду з обох сторін на петлетримач для формування плеча наст. чином: 10-10-11-13-14-15 п 4-3-3-4-3-3 рази (пров’язувати петлі перед зняттям їх на петлетримач, щоб уникнути обриву нитки), 0-13-12-0-13 -16 п 1 раз і потім 23-24-25-26-26-28 п 1 раз – важливо: при перекладі петель на петлетримач, знімати першу петлю у наст. ряду і затягнути нитку перед продовженням щоб уникнути отворів в переході. Одночасно на висоті деталі 52-54-56-58-60-62 см закрити середні 26-26-28-28-30-30 п для горловини і закінчити кожне плече / рукав окремо. Закрити 2 п у наст. ряді від горловини. Коли всі петлі будуть зняті на петлетримач і убавляння для горловини закінчені, довжина деталі складе приблизно 54-56-58-60-62-64 см від нижнього краю до плеча.

Права поличка: = 49-53-57-65-69-77 п. Перш ніж продовжити, прочитайте наступну секцію до кінця!

Набрати 1 нову п збоку (= для шва) = 50-54-58-66-70-78 п.

В’язати наст. ряд наст. чином з ЛС: 5 п планки переду платочною в’язкою, схема М. ЗА (в розмірах S + L + XL повторювати схему М. ЗА поки не залишиться 5 п, закінчити схемою М. ЗВ (= 4 п) і 1 кромочной петлею. В розмірах М + XXL + XXXL повторювати схему М. ЗА до тих пір, поки не залишиться 1 п, закінчити 1 кром. петлею).

Одночасно набрати нові петлі в кінці кожного ряду як описано для спинки = 85-89-93-101-105-113 п. Продовжити візерунок з 5 п планки переду платочною в’язкою з одного боку і 4 п платочної в’язки з іншого боку (= край рукава ).

На висоті деталі приблизно 42-44-46-48-50-52 см – скорегуйте по спинці – в’язати 4 р. платочною в’язкою на всіх петлях, потім в’язати схему М.2 з 5 п планки переду платочною в’язкою з одного боку і 4 п платочної в’язки з іншого боку.

Одночасно на висоті деталі 48-50-52-54-56-58 см зняти 12-12-13-13-14-14 п з боку середини переду на петлетримач для горловини. Закрити петлі для формування лінії горловини на початку кожного ряду від середини переду наст. чином: 3 п 1 раз, 2 п 2 рази і 1 п 3 рази.

Одночасно на висоті деталі 51-53-55-57-59-61 см зняти п на петлетримач для формування плеча як описано для спинки. Коли всі п будуть перезняті на петлетримач і убавляння для горловини закінчені, довжина деталі складе приблизно 54-56-58-60-62-64 см від нижнього краю до плеча.

Ліва поличка: в’язати аналогічно правої поличці, але дзеркально. Важливо: Не робити петлиці!

Збірка: перезняти 63-67-70-78-81-89 п з петлі-утримувача на кругові спиці 4 мм і в’язати прямими і зворотними рядами наст. чином: в’язати 1 ряд – все лиц з ЛС – важливо: щоб уникнути отвори в переході підняти 1 п між 2 п в переходах і пров’язати разом лиц цю петлю з першою петлею на лівій спиці. Вільно закрити петлі у наст. ряду лицьовими з ВС. Повторити таким же чином уздовж 3-х інших деталей плеча. Виконати плечові шви – переконайтеся, що шов не занадто тугий. Виконати шви рукавів поруч з кромочной петлею. Пришити гудзики на лівій поличці.

Лінія горловини: підняти з ЛС приблизно 70 -85 п навколо горловини (включаючи п з петлетримачів) на кругові спиці 6 мм в 2 нитки альпака. В’язати платочною в’язкою прямими і зворотними рядами до довжини лінії горловини приблизно 7-7-8-8-9-9 см, потім вільно закрити петлі лицьовими з ВС. Пришити гудзик-кнопку до верхнього краю лінії горловини.

Жакет з короткими рукавами з альпаки

Жакет з короткими рукавами з альпаки

Жакет з короткими рукавами з альпаки

За матеріалами:

Клуб любителей вязания

Read more: http://www.vyazannya.org/zhaket-z-korotkimi-rukavami-z-alpaki/#ixzz3QVRPZJzd