Розмір: 42

Вам знадобиться:

  • 700 гр. пряжі бежевого кольору Riana big (овеча вовна 50%, поліакрил 50%, 30м. у 50 гр.)
  • 250 гр. пряжі бежевого кольору Riana (овеча вовна 50% поліакрил 50%, 120м. у 50 гр.)
  • спиці №5, 7, 9
  • ґудзик
  • кнопка
  • гачок застібка
  • прозора кнопка.

Опис візерунків. 

Резинка: 3 лицьові петлі, 3 виворітні.

Основний візерунок: для товстішої пряжі використовуємо спиці № 9, для тоншої спиці № 7.

1 ряд – вив. ряд. пряжа Riana: кром, 6 виворітних * 1 вив. з 2 накидами (оповити три рази нитку навколо правої спиці), 1 вив. з 2 накидами, 6 виворітних *, повторювати від *, кром.

2 ряд пряжа Riana big: кром, 6 лиц., * наступні 2 петлі зняти як виворітні, при цьому накиди спустити і витягнути петлі, 6 лицьових *, повторювати від *, кром.

3 ряд нитка Riana: кром, 6 лицьових, * зняти 2 петлі як виворітні, нитка перед роботою, 6 лицьових *, повторювати від *, кром.

4-5 ряд, Riana big: кром, 6 петель виворітної гладі (лицьові ряди виворітні петлі, виворітні ряди – лицьові) * зняти 2 петлі як виворітні (в лицьовому ряду нитка за роботою, в виворітному перед роботою), 6 петель виворітної гладі *, повторювати від *, крайова петля.

6 ряд, нитка Riana: всі петлі лицьові.

Повторювати з першого по шостий ряд.

Опис роботи.

Спинка і полочка.

Починаємо з низу і рухаємося до лінії пройм одним полотном.

На спиці №7 набрати ниткою Riana 128 петель, і  в’яжемо основним узором, на висоті 39 см. починаємо формувати пройми, для цього потрібно пров’язати і відкласти 26 петель і закрити 4 петлі, на наступних 26 петлях закінчити ліву полочку, при цьому закрити з правого боку 4х1 петлі для пройми залишиться 22 петлі.

На висоті 46 см. закрити для скосу вирізу з лівого боку по 1 петлі, і в кожному 2 ряду і 2 рази по 1 петлі в кожному 4 ряду 5х1 петлі.

На висоті 60 см чи 132 ряди закрити  14 петель плеча.

Закінчити на середніх 68 петлях спинку, при цьому для пройм закриваємо з кожної сторони у кожному другому ряду 4х1 петлі – 60 петель. На висоті 60 см. всі петлі закрити.

Праву поличку закінчити симетрично лівій.

Рукава.

На спиці №7 набрати ниткою Riana 44 петлі і в’язати основним узором, в’язання починати і закінчувати з кромочних, наст. 4 виворітні петлі, основний візерунок.

На висоті 45 см. для окату рукава закрити з кожного боку 3 петлі в кожному 2 ряду, 1х2, 2х1, і в кожному 4 ряду 4х1 петлі і 1х2 петлі. Після цього закрити 10 петель. Висота рукава повинна становити 60 см.

Планки і комір.

Готові деталі зволожити і дати їм висохнути.

Після цього на спиці №5 ниткою Riana набрати на прямих краях полочок 89 петель і в’язати резинкою.

Виконати плечові шви. Для коміру на спиці №5 ниткою Riana набрати по скосам вирізу полочок по 31 петлі і по вирізу горловини спинки 38 петель всього 100 петель і в’язати таким чином:

1 вив. ряд: кромочні, 30 петель резинки, почавши з 3 виворітних на середніх 38 петлях в’язати 2 виворітні, 2 лицьові поперемінно, потім 30 петель резинки, почавши з 3 лицьових, крайові.

На висоті 3 см. вив’язати по верху спинки між всіма лицьовими по 1 лицьовій схрещеній петлі, з поперечної нитки, і ці петлі в’язати по малюнку.

На висоті 6 см. вив’язати між усіма 2 виворітними по 1 виворітній схрещеній, з поперечної нитки – 119 петель. Потім всі петлі в’язати резинкою.

На висоті 8 см. додати в передніх кутах в лицьових рядах з двох сторін 1 петлю і в кожному другому ще 11х1 петлі наступним чином: кромочні, 3 лицьові, потім вив’язати з поперечної нитки 1 схрещену петлю, в’язати до 4 петлі від кінця ряду, 3 лицьові, крайові. Поверх цих додатків в’язати поперемінно 3 лицьові 3 виворітні – 143 петлі. На висоті коміра 18 см. всі петлі закрити.

Збірка.

Планки відпарити з виворітного боку, виконати шви рукавів, вшити рукава. Пришити короткі сторони планок і коміра один до одного на ширину 3 см. Пришити велику кнопку по середині планки, пришити великий ґудзик поверх кнопки на праву полочку.