Вік: 1/3 міс. – 6/9 міс. – 12/18 місяців – (2 роки – 3/4 року).

Розмір в см: 50/56 – 62/68 – 74/80 – (86/92 – 96/104) (об’єм грудей).

Довжина: 27-29-33 (35-38) см.

Вам буде потрібно:

Жакет:

  • Drops FABEL від Garnstudio 150-150-200 (200-250) г кольору 910 морського туману (50 г = 205 м, 75% вовни, 25% поліаміду);
  • кругові спиці (80 см) 3 мм;
  • дерев’яні гудзики: 3 -4-4 (5-5) шт.

Щільність в’язання: 24 п. x 48 р. хустковою в’язкої = 10 x 10 см;

Штани:

  • Drops ALPACA від Garnstudio 100-100-150 (150-150) г кольору 0100            (50 г = 180 м), сіро-білого;
  • спиці (40 см) 3 мм;

Щільність в’язання: 24 петлі x 32 ряду лицьовій гладдю = 10 x 10 см.

Жакет:

Порада з прибавок:

  • Щоб додати 1 петлю з кожного боку петлі з маркером, робити 1 накид. У наст. ряду в’язати накид за задню стінку, щоб уникнути отворів.
  • В’язати поперек від рукавів у напрямку до центру жакета, 2 деталі зшиваються разом в кінці.

Жакет - схемаПрава половина.

В’язати туди і назад на кругових спицях хустковою в’язкою.

Набрати 36-38-40 (40-42) петель на кругові спиці 3 мм пряжею Fabel і в’язати хустковою в’язкою.

Коли деталь складе в довжину 6-6-5 (5-6) см, прибавити 1 петлю з кожного боку і повторювати прибавки у кожному 8-й ряду, в загальній складності 6-7-9 (11-13) раз = 48 – 52-58 (62-68) петлі. Продовжувати до того моменту, як деталь складе в довжину 17-19-20 (25-29) см; підігнати так щоб наст. ряд був з лицьового боку.

Деталь переду і спинки (body piece): 1 ряд пров’язати лицьовими з лицьового боку, в кінці ряду набрати 41-43-50 (53-58) петлі (= у напрямку до спинки) = 89-95-108 (115-126) петель.

Тепер вимірювати деталь від цього місця!

Жакет хустковою в'язкою і штанці для малюкаПров’язати вив. ряд. Вставити маркер з лицьового боку в другу петлю в ряду (= лиц. сторона деталі) і продовжувати хустковою в’язкою, одночасно прибавляючи 1 петлю з кожного боку петлі з маркером в кожному 2-му ряду, в загальній складності 38-40-46 (48 – 50) разів. (див. Порада з прибавок). Одночасно коли деталь складе в довжину 8-9-10 (11-12) см продовжувати на останніх 60-65-74 (79-86) петлях тільки по лів. стороні деталі, якщо дивитися з лицьового боку (= з боку спинки). Зняти петлі що залишилися на додатк. спицю.

Спинка.

Продовжувати до того моменту, як деталь складе в довжину 13-14-16 (17-18) см (від того місця де петлі були набрані для спинки) і закрити петлі.

Перед.

Жакет хустковою в'язкою і штанці для малюкаПовернути петлі з додатк. спиці назад на спицю, але залишити 9-10-10 (10-12) петель у напрямку до спинки на додатк. спиці для горловини. Продовжувати прибавки у кожному 2-му ряду, одночасно закривати 1 петлю у напрямку до горловини в кожному 4-й ряду, в загальній складності 6-7-7 (7-7) разів.

Одночасно коли деталь складе в довжину 14-15-17 (18-19) см (від того місця де почалися прибавки для переда) закрити для 3-4-4 (5-5) петель для гудзиків наст. чином (від горловини, тобто з виворітного боку): в’язати 2 петлі, закрити 2 петлі, * в’язати 12-9-11 (9-10) п., закрити 2 п. *, повторювати між * – * у загальній складності 2-3-3 (4-4) рази, і потім пров’язати що залишилися петлі в ряду. У наст. ряду набрати 2 нов. петлі над закритими петлями.

Після завершення убавлень і прибавлень отримали 90-93-109 (115-121) п. в ряду. Тепер закрити 51-52-62 (66-70) п. з виворітного боку від Жакет хустковою в'язкою і штанці для малюкагорловини і вниз уздовж передньої планки = 39-41-47 (49-51) п. залиш. на ряд. Продовжувати хустковою в’язкою в’язати туди і назад на цих петлях приблизно 1-1-2 (2-3) см (скласти деталь вдвічі по плечу) і закрити петлі.

Ліва половина.

В’язати як праву половину, але без отворів для гудзиків.

Збірка.

Помістити 2 половини у напрямку один до одного і зшити разом в центрі деталі спинки – край в край, щоб уникнути товстого шва. Скласти жакет вдвічі і зшити шви рукава і бокові шви. Пришити гудзики.

Горловина.

Набрати 55 – 75 п. (включ. петлі на додатк. Спиці) навколо горловини на кругові спиці 3 мм пряжею Fabel. В’язати 3 ряди хустковою в’язкою туди і назад і закрити петлі.

Штани - схемаШтани.

Порада з прибавок.

Додати 1 петлю з кожного боку 2-х лиц. петель в центрі деталі спинки (маркер знаходиться між цими 2 петлями). Додати пров’язуючи 2 петлі в 1 петлю і включати додані петлі в візерунок «резинка» в процесі в’язання.

Порада з убавок.

Убавити 1 петлю з кожного боку маркера в центрі деталі переду. Убавити наст. чином перед маркером: 2 разом лицьовою. Убавити наст. чином після маркера: зняти 1 петлю як лиц., 1 лиц., простягнути зняту петлю через пров’язану.

Штанина.

В’язати по колу на двонаправлених спицях.

Набрати 56-60-64 (68-72) п. на двонаправлені спиці 3 мм пряжею Alpaca. Додати маркер на початку ряду = всередині штанини. Продовжувати наст. чином: 1 лиц., * 2 вив. / 2 лиц. *, Повторювати від * – * і закінчити 2 вив. 2 і 1 лиц. Коли деталь складе в довжину 4 см прибав. 1 петлю з кожного боку маркера пров’язуючи 2 лиц. петлі з 1 петлі кожні 5-6-8 (9-12) рядів, в цілому 8 разів = 72-76-80 (84-88) петлі.

Коли штанина складе в довжину 16-20-23 (25-33) см, розділити деталь у маркера і продовжувати в’язати туди і назад на звичайних спицях (щоб було Жакет хустковою в'язкою і штанці для малюкапростіше перевести обидві штанини на одну й же кругову спицю потім), одночасно набрати 1 нов . петлю з кожного боку для шва = 74-78-82 (86-90) п. Коли деталь складе в довжину 18-22-25 (27-35) см закрити 5 п. з кожного боку (= 1 кром. п., 1 лиц., 2 вив. і 1 лиц.) = 64-68-72 (76-80) п.

Відкласти роботу і в’язати другу штанину таким же чином.

Штани.

З’єднати обидві штанини на одній кругової спиці 3 мм = 128-136-144 (152-160) п. Додати 1 маркер в центрі деталі переду і 1 маркер в центрі деталі спинки (обидва маркера повинні знаходиться між 2 лиц. петлями). Продовжувати резинкою 2 х 2, одночасно прибавляючи в центрі деталі спинки і убавляючи в центрі деталі переду наст. чином:

  • добавки в центрі деталі спинки: додати 2 петлі – див Порада з прибавок. Повторювати прибавки кожні 4-й ряду в загальній складності 4 рази.
  • убавкі в центрі деталі переду: збавити 2 петлі – див Порада з убавок. Повторювати убавкі в кожному 4-й ряду в цілому 8 разів.

Після завершення всіх прибавок і убавок 120-128-136 (144-152) п. Продовжувати резинкою до того моменту, як деталь складе в довжину 38-42-47 (52-60) см, петлі закрити.

Збірка

Зшити внутрішні шви штанин. Зшити отвір між штанинами.

Жакет хустковою в'язкою і штанці для малюка