зп 2

Розміри сукні: 38/40 (44/46)

Для сукні буде потрібно:

  • 550 (650) г зеленої пряжі (60% шовку, 40% бавовни, 150 м на 50 г);
  • гачок № 3.5

Візерунок бордюру: кількість петель кратна 18 + 7 + 3 пов. петлі підйому. В’язати по схемі 1. Кожен ряд починати за схемою з петель перед рапортом, повторювати петлі рапорту, закінчувати петлями після рапорту.

Філейний візерунок: кількість петель кратна 12 + 7 + 3 пов. п. підйому. В’язати, як бордюр, але по схемі 2. В’язати 1 раз з 1-го по 7-й р., потім з 2-го по 7-й р.

Спинка.

Зв’язати 115 (133) пов. п. + 3 пов. п. підйому і зв’язати 17 см = 19 р., візерунком бордюру. Потім в’язати філейним візерунком, при цьому для розміру 44/46 з обох сторін в’язати на 3 ст. з / н більше, ніж наведено на схемі.

Через 63 р (57 см.) або 60 р (54 см.) від бордюру пропустити для пройм з обох сторін 4 п. і в кожному наступному р. 1 раз х 3, 1 раз х 2 і 1 раз х 1 п. = 95 (113) п.

Через 81 р(73,5 см.) від бордюру пропустити для вирізу горловини середні 39 п. і обидві сторони закінчити окремо. Для заокруглення закрити в наступному р. 1 х 6 п. На останніх 22 (31) п. плеча роботу закінчити через 83 р(75.5 см) від бордюру.

Перед.

В’язати, як спинку, але з більш глибоким вирізом горловини. Для цього через 79 р(72 см.).. від бордюру пропустити середні 31 п. і в кожному наступному р. 1 раз х 5. 1 раз х 3 і 1 раз х 2 п.

Рукава.

Зв’язати 73 (83) повітряні п. + 3 повітряні п. підйому і зв’язати 19 р(17 см) візерунком бордюру, при цьому для розміру 38/40 виконати 4 рази тільки петлі рапорта, закінчувати петлею після рапорта: для розміру 44/46 виконати з обох боків по 2 стовпчики з накидом додатково. Потім в’язати філейним візерунком, при цьому візерунок розподілити від середини. Через 1 см від бордюру пропустити для оката з обох сторін 4 п. і в кожному наступному р. 1 раз х 3 п, 5 раз х 1, в кожному 2-му р., 3 рази х 1 і в кожному р. 2 рази х 1 і 3 (5) разів х 2 п.

На залишкових 27 (29) п. роботу закінчити через 19 р (17 см), 21 р (19 см.) від бордюру.

Збірка сукні.

Виконати шви. Вшити рукава. Виріз горловини обв’язати 1 рядом стовпчиків без накиду і «рачого кроку» (= ст. б / н зліва направо).

Зелена сукня-туніка - схема