Яскравий пуловер для літаВлітку в прохолодну погоду все одно хочеться одягнути щось яскраве і веселе, і саме цей пуловер, зв’язаний гачком,  ідеально підійде для таких ситуацій.

Вам знадобиться:

  • 150 грам зеленої і помаранчевої пряжі (100% бавовна, 104 м/50 грам)
  • 100 грам жовтої, яскраво-рожевої і бірюзової пряжі (100% бавовна, 104 м/50 грам)
  • гачок №3 та №3.5

Основний візерунок: в’яжемо по схемі; виконуємо 1 раз з 1 по 7 ряд, далі повторюємо з 2 по 7 ряд.

Чергування смуг: 7 рядів помаранчевою ниткою, потім * по 6 рядів зеленою, яскраво-рожевою, жовтою, бірюзовою і помаранчевою ниткою, повторюємо від *. 

Опис роботи.

Спинка.

Помаранчевою ниткою в’яжемо гачком №3.5 ланцюжок з 85 ПП і 1 ПП підйому і виконуємо чергування смуг основним візерунком. Через 58 см від початку деталі роботу  закінчуємо.

Перед.

В’яжеться так само, але з вирізом горловини. Для її формування через 46.5 см від початку деталі залишаємо  27 петель посередині  непров’язаними і обидві сторони закінчуємо роздільно. 29 петель плеча закінчуємо на такій самій висоті як і спинку.

Рукава.

Помаранчевою ниткою зв’яжемо гачком №3.5 ланцюжок з 45 ПП і виконаємо чергування смуг основним візерунком. Одночасно додаємо для скосів, починаючи від низу рукава, з двох сторін 2 рази по 1 петлі в кожному 2 ряду і 9 разів по 1 петлі в кожному четвертому ряду, включаючи додані петлі в візерунок. Через 41 см від початку деталі роботу закінчити.

Збірка.

Виконуємо плечові шви. Горловину обв’язуємо гачком №3 бірюзовою ниткою 1 круговим рядом СБН і 1 круговим рядом «рачого кроку».

Вшиваємо рукава. Виконуємо решту швів. Низ рукавів і низ пуловера обв’язуємо гачком №3 помаранчевою ниткою 1 рядом «рачого кроку».

Яскравий пуловер для літа - схема

TSvetnoy-pulover-vyazanyiy-kryuchkom