Як в’язати для новонароджених

Як в'язати для новонародженихКожна молода мама хоче, щоб одяг її малюка був красивий і ексклюзивний. Але для дитини дуже важливо, щоб одяг був ще й зручний. В’язані речі вважаються практичніше і зручніше одягу з тканини. Вони надіваються легше і швидше, ніж одяг із тканини і сідають по фігурі новонародженого.

Ось декілька порад мамі:

  • В’язати для новонароджених деякі мами починають ще до народження малюка. Для новонародженого можна зв’язати повзунки та кофтинки, чепчики та пінетки. А можна зв’язати конверт для новонародженого або цілий комплект одягу. Виберіть, яку річ ви будете в’язати в першу чергу. Можете скористатися готовими викрійками, а можете розробити фасон самі, проявивши фантазію.
  • Пам’ятайте, що одяг для малюка повинен бути вільним, комфортним, не повинен сковувати рухи, а якщо ви будете в’язати штанці – не забудьте залишити місце для підгузника.
  • В одязі для новонароджених не повинно бути блискавок, гачків, товстих швів і дрібних прикрас, які малюк може випадково проковтнути. В’язаний одяг не повинен викликати роздратування і попрілості, тому для в’язання виберіть тільки 100% натуральну пряжу.
  • Вибирайте кольори яскраві і веселі, що привертають увагу до малюка. В’язати для новонароджених дуже цікаво, можна перетворити вашого малюка на справжнього модника.
  • Дуже красиво і оригінально виглядають в’язані чепчики. Виберіть основний малюнок і розрахуйте щільність в’язання. Наберіть на спиці кількість петель яка складає 30 сантиметрам і в’яжіть основним візерунком 10 сантиметрів. Після цього розділіть в’язання на три рівні частини і в’яжіть тільки середню, задню частину чепчика, а бокові частини прикріплюйте по одній петлі в кінці кожного ряду задньої частини. Пров’яжіть таким чином половину задньої частини, починайте зменшувати нижню частину чепчика до 6, 5 сантиметрів, приєднуючи бокові частини. Потім нижню частину чепчика обв’яжіть гачком і в’яжіть зав’язочки. Передній край чепчика обв’яжіть гачком пряжею іншого кольору, чергуючи напівстовпчик без накиду з повітряною петлею. Зв’язаний виріб обов’язково виперіть.

Джерело:
kakprosto.ru