В'язання узору "Ромби"

Даний узор можна використовувати для в’язання кофт, безрукавок, тунік та ін. 

Використовувала при в’язанні:

  • Нитки ALIZE DIVA (SILK EFFEKT), 100% микрофибра-акріл, 100 гр. 350 метрів, color 297, lot 607690, Турція.
  • спиці №2.5

У схемі показано лише лицеві рядки, виворітні рядки в’язати за малюнком.

Узор "Ромби"+ – – – ! – ! – – – – – – – ! – ! – – – – – – – ! + 23
+ – – ! – ! – ! – – – – – ! – ! – ! – – – – – ! – + 21
+ – ! – ! – ! – ! – – – ! – ! – ! – ! – – – ! – ! + 19
+ – – ! – ! – ! – – – – – ! – ! – ! – – – – – ! – + 17
+ – – – ! – ! – – – – – – – ! – ! – – – – – – – ! + 15
+ – – – – ! – – – – ! – – – – ! – – – – ! – – – – + 13
+ ! – – – – – – – ! – ! – – – – – – – ! – ! – – – + 11
+ – ! – – – – – ! – ! – ! – – – – – ! – ! – ! – – + 9
+ ! – ! – – – ! – ! – ! – ! – – – ! – ! – ! – ! – + 7
+ – ! – – – – – ! – ! – ! – – – – – ! – ! – ! – – + 5
+ ! – – – – – – – ! – ! – – – – – – – ! – ! – – – + 3
+ – – – – ! – – – – ! – – – – ! – – – – ! – – – – + 1

+  петля кромки
!   лицева петля
–   виворітна петля

1-й рядочок – першу петлю знімаємо, 4 виворітних петлі, 1 петля лицева, повторюємо до кінця рядочка, останню петлю пров’язуємо виворітною.
2-й рядочок – в’яжемо по малюнку.
3-й рядочок – першу петлю знімаємо, пров’язуємо 3 виворітних петлі, 1 лицеву петлю, 1 виворітну петлю, 1 лицеву петлю, 7 виворітних петель,* 1 лицеву петлю, одну виворітну петлю, одну лицеву петлю, 7 виворітних петель*, повторюємо від * до * до кінця рядочка, останню петлю пров’язуємо виворітною.
4-й рядочок – в’яжемо за малюнком.
5-й рядочок – першу петлю знімаємо, в’яжемо 2 виворітні петлі, * 1 лицева петля, 1 виворітна петля, 1 лицева петля, 1 виворітна петля. 1 лицева петля, 5 виворітних петель*, далі до кінця рядочка в’яжемо від * до *, останню петлю пров’язуємо виворітною.
6-й рядочок – в’яжемо за малюнком.
7-й рядочок – першу петлю знімаємо, 1 виворітна петля, *1 лицева петля, 1 виворітна петля, 1 лицева петля, 1 виворітна петля, 1 лицева петля, 1 виворітна петля, 1 лицева петля, 3 виворітних петлі * , далі в’яжемо від * до *, останню петлю пров’язуємо виворітною.
8-й рядочок – в’яжемо за малюнком.
9-й рядочок – першу петлю знімаємо, 2 виворітні петлі, *1 лицева петля, 1 виворітна петля, 1 лицева петля, 1 виворітна петля, 1 лицева петля, 5 виворітних петель *, повторюємо від * до *, останню петлю пров’язуємо виворітною.
10-й рядочок – в’яжемо за малюнком.
11-й рядочок – першу петлю знімаємо, 3 виворітні петлі, *1 лицева петля, 1 виворітна петля, 1 лицева петля, 7 виворітних петель * далі в’яжемо від * до *, останню петлю в’яжемо виворітною.
12-й рядочок – в’яжемо за малюнком.
13-й рядочок – першу петлю знімаємо, 4 виворітні петлі, 1 лицева петля, 4 виворітні петлі, 1 лицева і так до кінця рядочка, остання петля виворітна.
14-й рядочок – в’яжемо за малюнком.
15-й рядочок – першу петлю знімаємо. 1 лицева петля, 7 виворітних петель,* 1 лицева петля, 1 виворітна петля, 1 лицева петля, 7 виворітних петель*, від * до *, остання петля виворітна.
16-й рядочок – в’яжемо за малюнком.
17-й рядочок – першу петлю знімаємо, 1 виворітна петля, 1 лицева петля. 5 виворітних петель,* 1 лицева петля. 1 виворітна петля, 1 лицева петля, 1 виворітна петля, 1 лицева петля, 5 вииворітних петель*, далі від * до * до кінця рядочка, остання петля виворітна.
18-й рядочок – в’яжемо за малюнком.
19-й рядочок – першу петлю знімаємо, 1 лицева петля, 1 виворітна петля, 1 лицева петля, 3 виворітні петлі,* 1 лицева петля, 1 виворітна петля, 1 лицева петля, 1 виворітна петля, 1 лицева петля. 1 виворітна петля. 1 лицева петля. 3 виворітних петлі *, від * до *. останню петлю пров’язуємо виворітною.
20-й рядочок – в’яжемо за малюнком.
21-й рядочок – першу петлю знімаємо, 1 виворітна, 1 лицева петля, 5 виворітних петель.* 1 лицева петля, 1 виворітна петля, 1 лицева петля. 1 виворітна петля, 1 лицева петля, 5 виворітних петель*. від * до *, остання виворітна петля.
22-й рядочок – в’яжемо за малюнком.
23-й рядочок – першу петлю знімаємо. 1 лицева петля. 7 виворітних петель, *1 лицева петля, 1 виворітна петля, 1 лицева петля, 7 виворітних петель * від * до *. остання виворітна петля.
24-й рядочок – в’яжемо за малюнком.

Далі продовжуємо в’язання з першого рядочка по 24-й.

Автор:

Олена Малиш спеціально для сайту “Українське в’язання з любов’ю”.