В’язання гачком дитячої іграшки – один з найпростіших, найдоступніших людині способів простого виготовлення подарунка своїми руками, потрібно лише витратити деяку кількість часу, щоб опанувати навичками в’язання і придбати необхідний матеріал.

Щоб в’язання гачком перетворилося у творчий захоплюючий процес, цікаве заняття, треба знайти час відвідати курси, які проводить фахівець, подивитись відео майстер-класи по в’язанню іграшок гачком. Тоді можна швидко, легко освоїти технології в’язання, отримати можливість ознайомитися зі зразками, видами іграшок, які зв’язані гачком.

В’язання гачком іграшок є діючим методом ефективної передачі дитині тепла, ласки, любові, батьківської уваги за допомогою виготовлених руками в’язаних іграшок.

В’язані іграшки як подарунки.

Неординарні, неповторні подарунки сподобаються і дітям, і дорослим. Можна підготувати подарунки на день народження, Різдво, Великдень, до Нового Року. Нескладна, але захоплююча робота принесе багато радості і виконавцю, і дитині.

Зайці, ведмедики, жабенята, миші, дракони виглядають, як справжні. Із залишків пряжі можна зробити дійсно чудові подарунки. Маленькі деталі в’яжуться за схемами або на розсуд майстрині. Вушка можна зробити двох відтінків, наприклад, зайцю сподобаються сірі вушка з рожевою серцевиною. Хвостик для миші можна зробити крученим. Додасть іграшкам привабливості і волосся із ниток та китиці на хвостах.

В'язані іграшки як подарунки

Техніка виготовлення іграшок.

Щоб подарунки виглядали добрими та лагідними, треба зробити їм відповідні очі, з білого паперу можна вирізати округлі форми, а з чорного – зіниці. Для гладеньких собак ідеальною буде фасонна пряжа, для пухнастих кошенят – мохерова, пухнаста. Ніс можна вишити рожевим, ротик – червоним.

Деталі виготовляються окремо, потім зв’язуються гачком. В середину можна покласти вату, шматочки тканини, бавовну. Прикрасити іграшки можна бантами, краватками, китицями, яскравим одягом. Бажано використовувати для іграшок декілька кольорів, щоб тваринка кидалась в очі, була яскравою. Докладні інструкції та схеми можна доповнити власними ідеями.

Новорічні іграшки.

Дуже популярним подарунком на Новий Рік стали фігурки тварин-символів року за китайським календарем. А виготовлені своїми руками іграшки-символи викликають захоплення колег, керівництва, друзів і родичів.

Наприклад, дракона можна зробити з зеленої пряжі, прикрасивши його золотими ланцюжками. Гребінь та лапи можна виділити іншим кольором, а зуби, кігті, очі виготовити з перламутрових мушль. Цікаві візерунки можна вишити бісером або золотистими блищиками. Якщо дракон робиться для дитини, тоді очі слід зробити з великих ґудзиків, міцно пришитих до тулуба, щоб малюк не відірвав їх.

Новорічні іграшки

В’язані амігурумі.

Амігурумі – це в’язані маленькі іграшки у вигляді звірят або істот, схожих на людей. За японською традицією, пропорції цих іграшок змінені на користь голови, яка робиться великою порівняно з тулубом.
Класичні амігурумі відрізняються дуже малим розміром та сильною м’якістю. Найчастіше частини тваринки створюються окремо, а після скріплюються. Іноді кінцівки роблять прикріпленими до тулуба на шарнірах, тоді іграшка може рухати ними за бажанням власника.Амігурумі відео-уроки

lunnajaraduga спеціально для сайту “Українське в’язання з любов’ю