Як закріплювати кінець нитки?

Протягнути в останню петельку, затягнути, всунути кінчик нитки в голку і провести його всередині петельок і стовпчиків на пару сантиметрів, потім обрізати.

Варіанти з’єднання смуг.
На прикладі мотивів, але ідея зрозуміла – обв’язувати одну смугу ланцюжками повітряних петель (на малюнку 5 петель, можна в’язати по 3 петлі, буде мережка вже), під час обв’язування другої смуги ланцюжка скріплювати з ланцюжками інший смуги.

Варіанти з’єднання ланцюжків між собою. Намальовано для мотивів, але те ж саме можна виконати на довгій крайкі.

Верхній варіант – прикреп в ланцюжок. Пров’язати половину дужки ланцюжка вийняти гачок з петлі, просунути його в середню петлю ланцюжок, до якої треба приєднатися, протягнути в ту петлю, з якої його щойно вийняли, продовжити в’язати повітряні петлі ланцюжка. Нижній варіант – прикреп під ланцюжок, те ж саме, але гачок треба протягнути не в петлю ланцюжка, до якої треба приєднатися, а під саму ланцюжок, під дужку.

Ще варіанти з’єднання ланцюжків – верхній стовпчиками без накиду, нижній – стовпчиками з накидом. Пров’язати половину дужки ланцюжка зв’язати стовпчик під ланцюжок, до якої треба приєднатися. Можна ще приєднуватися півстовпчиком, але у мене картинки немає.

Можна обв’язати смогу що сполучаються не ланцюжками, а філейною сіткою: стовпчик з накидом, повітряна петля, стовпчик с накидом, петля і т.д. Варіанти з’єднання такої сітки.

Варіанти з’єднання смуг без попереднього обв’язування ланцюжками.

Верхній – стовпчики з накидом в шаховому порядку. Починається з того, що в нижньому куті одного боку ви вив’язувати ланцюжок з 5 петель (3 петлі підйому – як стовпчик з накидом і дві петлі – крок з’єднання), потім в’яжете стовпчик з накидом в іншу смугу на відстані на 1-2 петлі вище кута . Далі просто – 2 в.п., стовпчик з накидом в одну смугу, 2 в.п., стовпчик з накидом в іншу смугу, чим менше відстань між стовпчиками, тим ширше вийшла мережка.

Нижній варіант – стовпчики в’яжете один навпроти одного і стовпчики – із загальною вершиною. Тобто, накид, витягли петлю, пров’язати петлю і накид, знову накид, витягли петлю вже з іншої смуги, пров’язати петлю і накид, потім пров’язати всі 3 петлі на гачку.

Залишилося ще приєднання нитки, так?
Ну, тут картинок немає, я роблю так – в тому місці, де треба причепити нову гілку складаю кінчик нитки вдвічі, гачок протягують в в’язане полотно, витягую за згин нитки петельку, потім короткий хвостик протягують в петельку і затягую, а потім ховаю його голкою.

Дуже часто мотиви, з яких складається виріб, з’єднуються між собою безпосередньо під час роботи при пров’язуванні останнього ряду. Самий класичний спосіб з’єднання – ланцюжками з повітряних петель. У точках з’єднання ланцюжку пров’язується з’єднувальний стовпчик. Місця з’єднання зазвичай вказують на схемі.

За матеріалами:

magia.com.ua