Необхідні матеріали:

  • голки 2.25 мм
  • подвійні спиці 2.25 мм
  • залишки пряжі червоного і білого кольору
  • залишки пряжі коричневого кольору
  • невелике коло з фетру (або міцної тканини), щоб зміцнити шви на “обличчі”
  • трошки тонкої чорної пряжі для вишивання “обличчя”
  • будь-який наповнювач для м’яких іграшок – вата, синтетичне пір’я, вовняна кудель, тощо
  • відрізок стрічки, довжиною 15 см
  • міцна нитка

В’язання цієї моделі в товстій пряжі з використанням товстіших спиць та голок дасть, звісно, прикраси більшого розміру.

Опис роботи:

Набрати 20 петель червоною пряжею.

Рядки 1 та 2: пров’язати всі петлі червоною пряжею.

Рядок 3: чергувати 1 білим та 1 червоним 9 разів.

Рядок 4: всі петлі в червоному кольорі.

Продовжувати панчішною в’язкою, як на фото, червоною пряжею ще 6 рядків. Відрізати червону пряжу, залишивши хвіст десь 13 см для подальшого доопрацювання.

Рядок 11: коричнева пряжа, 8 рядків панчішною в’язкою.

Відріжте приблизно 15 см міцної нитки (такої, щоб не порвалася) і перенесіть на неї за допомогою голки останній рядок зі спиці (обов’язково залишити кінчики). Візьміть інші 15 см міцної нитки і підніміть петлі останнього червоного рядка, знову залишаючи вільні кінчики.

Тепер візьміть маленьке коло і розташуйте його на вивороті там, де ви плануєте вишивати “обличчя”. Чорною пряжею треба вишити маленький ніс в центрі – один стібок по горизонталі і 1 маленький вниз.

Тепер додайте очі (при бажанні ви можете зав’язати нитку у вузлик, щоб зробити очі більш помітними). Закріпити чорну нитку на звороті роботи і обрізати надлишок.

Візьміть відрізок стрічки, двічі його і зав’яжіть на кінці, утворюючи петлю. Потягніть кінці міцної нитки на самому верху роботи, щоб назбирати у верхній частині голови. Продіньте стрічку вузликом всередину голівки ведмедика. Щільно стягніть кінці нитки у верхній частині голови. Закріпляйте та приховуйте кінчики за допомогою залишку коричневої пряжі – зашийте їм отвір.

Коли ви дійдете до нижньої частини голови, візьміть невеликий шматочок наповнювача і використайте для заповнення голівки. Потім візьміться за другу пару кінців міцної нитки і тягніть дуже щільно, щоб зібрати в шиї, надійно зав’яжіть і залиште кінці всередині тіла. Продовжуйте зашивати вниз тільце.

Наповніть порожнини тіла і з’єднайте нижню частину сукні. Можна ще додатково прошити червоною ниткою на рівні другого рядка знизу. Це дає симпатичну рюшку на нижній частині плаття.

Тепер зробіть кінцівки (4 однакові). Наберіть 4 петлі подвійними спицями і зв’яжіть короткі круглі шнурки – біля 6 рядків у довжину. Відріжте нитку, наніжіть петлі на голку, а потім закріпіть через середину роботи і зав’яжіть вузлик.

Для того, щоб мати вуха, наберіть 3 петлі, потім пров’яжіть 1 ряд, скинувши 3 петлі. Стягніть кінці щільно і приєднайте до верхньої частини голови декількома стібками. Вузол-рештку безпечно протягніть разом з ниткою через тіло перед обрізкою зайвого.

Візьміть першу кінцівку і прикріпляйте на тіло декількома стібками. Вузол також протягніть разом з ниткою через тіло перед обрізкою зайвого. Повторіть з рештою кінцівок.

Вам сподобається прикрашати ялинку малесенькими, різношерстими ведмежатами.

При бажанні ви можете зробити сукню подовженою (близько 12 рядків), щоб не возитися з ніжками.

Neko-tan спеціально для сайту “Українське в’язання з любов’ю