14 лютого – День Святого Валентина, романтичне свято для всіх закоханих і прекрасна можливість порадувати своїх близьких і коханих чарівними саморобними сюрпризами. Звичайно ж це свято асоціюється у всіх з валентинками, квітами, цукерками і сердечками. І в цій статті я пропоную вам зробити своїми руками чудові подарунки – в’язані сердечки амігурумі.

Матеріали та інструменти:

  • гачок
  • пряжа на ваш смак
  • маркувальне кільце або нитка
  • контрастного кольору
  • ножиці
  • голка для зшивання в’язаних речей
  • наповнювач (наприклад синтепух)

В’язати амігурумі серце дуже просто і швидко, і абсолютно кожному під силу. Все що вам потрібно знати – це найпростіші петлі, основи в’язання гачком: ковзний вузол, ланцюжок повітряних петель, стовпчик без накиду, прибавка і убавка. Якщо ви не знайомі з цими термінами або трохи призабули як вив’язувати ту чи іншу петлі, тоді я вам раджу подивитися серію коротких уроків основи амігурумі.

Сподіваюся відео уроки були вам корисні і зараз ми всі готові приступити до роботи. До 14 лютого – Дня Святого Валентина майже 2 тижні, за цей час можна навчитися і зв’язати амігурумі сердечки для всіх своїх друзів, родичів і звичайно ж ваших других половинок. Всі по достоїнству оцінять ваші праці і креативність, тому не будемо більше втрачати ні хвилини і приступимо до справи.

amigurumi-heart-2Для в’язання амігурумі серця нам потрібно: пряжа будь-якого кольору на ваш вибір, червона для закоханих, біла і інших відтінків для друзів і родичів. Вообщем-то це справа смаку. Гачок – без нього нам нікуди, синтепоновий наповнювач для м’яких іграшок і голка для зшивання виробів з вовни, також за вашим бажанням ви може використовувати намистини, стрази, очки та інші аксесуари, для прикраси вашого в’язаного серця.

Існує безліч схем в’язання амігурумі серця, всі вони схожі ітрохи різні. Різниця у формі серця, так використовуючи одну схему ви можете отримати сердечко з об’ємним верхом і вузькою нижньою частиною, а за іншою схемою – серце вийде рівне без очевидних виступів. Яку схему вибрати, залежить від результату, який ви хочете отримати. Нижче я приведу кілька схем, а ви виберете яка найбільш вам підходить.

Що мені подобається в серце амігурумі – це те що це об’ємна м’яка іграшка, яку ви можете використовувати як прикрасу вашого інтер’єру, як подарунок близьким вам людям або просто як м’яку іграшку. Набір з декількох сердечок різної величини і кольору дозволить вам створити прекрасну прикрасу для вашого інтер’єру. Також сердечки амігурумі можна використовувати як брелоки для ключів, підвіски, декоративний елемент для сумки або елемента одягу, і багато іншого. А яке застосування ви знайшли вашому амігурумі серцю, поділитися своїми ідеями можна в коментарях нижче.

Опис.

1 ряд: 6 СБН в другу від гачка повітряну петлю (кільк петель 6)

2 ряд: 1 приб в кожній петлі (кільк петель 12)

3 ряд: (1 СБН, 1 приб) повторити 6 раз (кільк петель 18)

4 ряд​​: 18 СБН (кільк петель 18)

5 ряд: (5 СБН, 1 приб) повторити 3 рази (кільк петель 21)

Перша чашка амігурумі серця готова. Петлю зняти з гачка (залишити як є), робочу нитку відрізати, залишивши довгий кінець (близько 15 см.).

Зв’язати другу чашечку, повторивши ряди 1-5. Не знімати петлю з гачка і не обрізати нитку.

Одягнути петлю першій чашечки на гачок і продовжити в’язання робочою ниткою по колу першій чашечки.

6 ряд: 18 СБН (по колі першій чашечки), відрахувати 3 петлі на другий чашечці, від місця з’єднання 1 і 2 частин, в’язати 18 СБН (по колі другій чашечки)   (кільк петель 36)

Серединки чашок з’єднати, пров’язавши 3 СБН або пошивши голкою, використовуючи нитку, яку ми попередньо залишили.

7 ряд: 36 СБН 36

8 ряд: (7 СБН, 1 убав) повторити 4 рази 32

9 ряд: (6 СБН, 1 убав) повторити 4 рази 28

10 ряд: (5 СБН, 1 убав) повторити 4 рази 24

11 ряд: (4 СБН, 1 убав) повторити 4 рази 20

12 ряд: (3 СБН, 1 убав) повторити 4 рази 16

Набити серце використовуючи наповнювач для м’яких іграшок, продовжити набивати в міру необхідності.

13 ряд: (2 СБН, 1 убав) повторити 4 рази 12

14 ряд: (1 СБН, 1 убав) повторити 4 рази 8

15 ряд: (1 убав) повторити 4 рази 4

Закріпити і відрізати робочу нитку, стягнути 4 петлі разом використовуючи голку для зшивання в’язаних виробів.

Сховати нитку всередині серця.

Готово.

Джерело:
Амигурумик