В'язані гачком квіти - уроки (1-10) (відео)

Ми починаємо серію відео-уроків в’язання гачком квітів, за матеріалами майстер-класу в’язання гачком для початківцівякі зроблені на потужному сайті “Начинаем вязать – Видео уроки вязания”
Урок №1: Трояндочка

Трояндочка

Прекрасні квіти вже розквітли в саду, і ми сьогодні теж будемо в’язати симпатичну трояндочку. В’яжеться вона не просто, а дуже просто і виглядає досить симпатично. Так і проситься застрибнути на якісь витончений капелюшок або модну сумочку. А що якщо її прикріпити до шарфа або зробити окремою брошкою? Ах, ах як це буде красиво!

Якщо ви уважно вивчали наші відео-уроки в’язання гачком для початківців, то напевно запам’ятали одну з тем, яка називалася “Спіральне в’язання” (Урок №29). Ось тепер ми і застосуємо цей прийом. В’язання трояндочки мало відрізняється від звичайної спіралі, за виключенням невеликих тонкощів. Зараз ви їх і побачите!

Урок №2: Сніжинка

Сніжинка

Щоб нашої милої в’язаній трояндочки не було так самотньо, сьогодні в букетик додамо ще одну квіточку. Її можна в’язати з шістьма пелюстками, тоді вийде сніжинка, а можна в’язати тільки п’ять пелюсток. Вершину пелюсточок прикрашатиме піко у формі трилисника, яке ми пройшли зовсім недавно (Урок №155).

Урок №3: Троянда з пелюсточками

Троянда з пелюсточками

Зв’язати таку чарівну троянду зовсім не складно. Вона представляє із себе скручену спіраль, тільки у цій трояндочки є ще й пелюсточки. Для в’язання необхідно спочатку набрати ланцюжок з непарної кількості повітряних петель. Я набирала 19, але можна і трохи більше, кожні дві петлі перетворяться на новий листочок. Перший ряд в’яжеться по 5 стовпчиків з двома накидами в кожну другу петлю. А другий ряд в’яжеться складніша, адже необхідно листочкам надати таку ж форму як і у живій троянди.

Урок №4: Двоколірна квітка

Двоколірна квітка

Поповнюємо колекцію новою квіткою. В’яжеться вона швидко і зовсім не складно. Для цього як завжди на початку використовуємо ковзаючу петлю (Урок №120), і потім в’яжемо парами стовпчики з одним накидом, розділені повітряною петлею.

Урок №5: Ірландська квітка

Ірландська квітка

Цю квіточку можна назвати класичною ірландською квіткою, тому що вона традиційно використовувалася при в’язанні ірландського мережива. Цю варіант квітки дуже складний, триповерховий.
Пелюсточки квітки розташовані в три ряди. Якщо говорити в двох словах, принцип в’язання таких кольорів складається з тім, що після пров’язування кожного нового ряду, з виворітного боку квітки в’яжуться ланцюжки з повітряних петель, на яких триматимуться пелюстки подальшого ряду.

Урок №6: Об’ємна квітка

Урок №6: Об'ємна квітка

Ну а зараз ми навчимося робити унікально красивий в’язану квіточку. Для цього спочатку пров’язуємо ковзаючу петлю, а потім в’яжемо всередину неї 15 стовпчиків без накиду. У другому ряду чергуємо стовпчик з накидом і дві повітряні петлі. Ну а як в’яжеться третій ряд дивіться в цьому відео.

Урок №7: Маленька квітка

Маленька квітка

У цьому відео-уроці ви зможете познайомитися з процесом в’язання дуже маленької квіточки. В’язати такий квіточку найкраще з ниток різного кольору, для серединки можна вибрати ниточку потемніше. В’язати квітку одне задоволення, так як це дуже швидко. А ось як заховати ниточку, в цьому уроці я не розповідаю. Це можна дізнатися з уроків № 205-206 “Заміна нитки при в’язанні мотиву – 1-2 спосіб”

Урок №8: Квітка з п’ятьма листочками

Ця пятипелюсткова красуня в’яжеться з ниточок трьох кольорів.

Уроки будуть додаватися у міру появи нових матеріалів.

Джерело:

Начинаем вязать крючком – Гербарий