В’язане скульптурне шоу Сари Моли Ньютон Апплбаум

Сара Моли Ньютон Апплбаум (Sarah Moli Newton Applebaum) живе і працює в галасливому мегаполісі Сан-Франциско, створює в’язані скульптурні інсталяції, які являють собою набір яскравих тканин, килимків, серветок і ковдр. Ці живі барвисті форми поглинають і трансформують простір в якийсь таємничий казковий геометричний і абстрактний світ, який можна знайти тільки в мріях.

Сара Моли Ньютон Апплбаум просто без тями від в’язаних речей, зроблених своїми руками. Дуже часто вона навідується в магазин вживаних товарів і просто згрібає всі ці в’язані гачком і спицями ковдри і шарфи, кожне по 99 центів. Їй вони здаються такими прекрасними і такими досконалими, адже подумати тільки, скільки жінок витратили свої сили і час на створення маленьких плетених і в’язаних творів мистецтва. Вона купує найрізноманітніші речі: від ковдр до подушок, серветок і шапочок, і робить їх учасниками своїх барвистих і енергійних інсталяцій.

В’язане скульптурне шоу Сари Моли Ньютон Апплбаум

В’язане скульптурне шоу Сари Моли Ньютон Апплбаум

В’язане скульптурне шоу Сари Моли Ньютон Апплбаум

Насправді, хоч Сара Апплбаум і в захваті від рукодільних виробів, тому що сама зовсім не вміє в’язати, найбільше їй подобаються ці божевільні комбінації яскравих кольорів. І це саме те, що привернуло її увагу в першу чергу.
Колір-це те, що ми бачимо навколо і що використовуємо, щоб зрозуміти нас навколишній світ. Колір асоціюються з нашими почуттями та емоціями. Художниця працює з кольором, формуючи таємничі пейзажі. Її творчий процес інтуїтивний і грунтується на дослідженні співвідношення матеріалу і кольору.

В’язане скульптурне шоу Сари Моли Ньютон Апплбаум

В’язане скульптурне шоу Сари Моли Ньютон Апплбаум

В’язане скульптурне шоу Сари Моли Ньютон Апплбаум

В’язане скульптурне шоу Сари Моли Ньютон Апплбаум

У 2009 році в галереї Receiver Gallery в Сан-Франциско проходило шоу художниці Сари Моли Ньютон Апплбаум, а в грудні працювала виставка її робіт у галереї Pool Gallery в Берліні.

В’язане скульптурне шоу Сари Моли Ньютон Апплбаум

В’язане скульптурне шоу Сари Моли Ньютон Апплбаум

За матеріалами:

Культурология.рф

This post is also available in: Russian

  • Інна

    вязані інсталяції, це щось новеньке. Останій мал. —-оригінальна задумка)