В'язане дерево-спрут від Jill et Lorna WattНезвичайне “чудо-дерево” росте в місті Сан-Матео (Каліфорнія). Причому ще зовсім недавно квітуча магнолія нічим не відрізнялася від інших, поки дизайнер Jill et Lorna Watt не вирішила причепурити їй в’язаний одяг. У результаті вийшло яскраво-блакитне дерево, що привертає погляди перехожих. 

Магнолія перероблена у в'язаного спрута

Наряд імітує образ восьминога. Гілки магнолії виконують роль щупалець, а на стовбурі дерева – забавні в’язані очі, які закінчують подібність. Метою проекту було залучення уваги жителів міста до питань мистецтва. Jill et Lorna Watt зізнавалася, що до кінця не вірила в успішність своєї місії. Але варто було дизайнеру взятися за роботу, як десятки перехожих почали не тільки зупинятися поруч і розпитувати про мету її заняття, але і максимально допомагати дівчині.

Дерево в образі спрута

Восьминіг зв'язаний Jill et Lorna Watt

Сам процес одягання дерева був тривалим і важким. Спочатку Jill et Lorna Watt довго вибирала відповідне дерево в парку, потім вимірювала гілки в декількох місцях, щоб майбутні «рукави» щільно облягали стовбур, потім створювала викрійки для кожної гілки окремо і за заданими розмірами в’язала вбрання. Після цього в’язані заготовки Jill et Lorna Watt вже на місці зшивала трикотажними нитками, створюючи єдиний образ.

Дерево у в'язаному одязі від Jill et Lorna Watt

Блакитний в'язаний спрут у парку

Жителі Сан-Матео залишилися в повному захваті від веселого блакитного спрута, що живе в парку. Тепер вони просять зв’язати дизайнера яскравого крокодила як у Сан-Пауло, яким можна було б не просто милуватися, а й використовувати його в якості дитячого атракціону.

Джерело:

Культурология.рф