Забавна корова представлена в двох колірних рішеннях.

Розміри: 10 см у висоту, 9 см в довжину.

Матеріали:

  • Пряжа Country Style DK від Sirdar (100г/318м): 1 моток білого кольору,             1 моток чорного кольору, 1 моток кольору ячменю.
  • Пряжа Bonus Toytime DK від Sirdar (25г/75м): 1 моток тілесного кольору
  • Спиці 3 мм і 9 мм.
  • Наповнювач (наприклад, синтепон).
  • 1 пластикова соломинка для напоїв.
  • Клей (екологічно чистий)
  • Щипчики
  • Чорний і сірий фетр
  • Перфоратор (дирокол)

Щільність роботи:

26 п. і 36 р. = 10 см, лиц. гладь, спиці 3 мм.

Тулуб (1 деталь).

Спицями 3 мм набрати 20 п. білим кольором або кольором ячменю для переднього краю. Пров’язати 2 р. лиц. гладдю.

1-й р. з додаванням: дод. 1 п. (= пров’язати з 1 петлі 2 петлі, одну за передню стінку петлі, другу за задню стінку петлі) 2 рази, 6 лиц., дод. 1 п. 4 рази, 6 лиц., дод. 1 п. 2 рази , = 28 п.

Наст. р.: вив. п.

2-й р. з додаванням: (дод. 1 п., 1 лиц.) 2 рази, 6 лиц., (дод. 1 п., 1 лиц.) 4 рази, 6 лиц., (дод. 1 п., 1 лиц.) 2 рази, = 36 п.

Наст. р.: вив. п.

3-й р. з додаванням: (дод. 1 п., 2 лиц.) 2 рази, 6 лиц., (дод. 1 п., 2 лиц.) 4 рази, 6 лиц., (дод. 1 п., 2 лиц.) 2 рази, = 44 п.

Пров’язати 21 р. лиц. гладдю.

Оформлення задньої частини.

1-й р. зі зменшенням: (2 лиц., 2 п. разом лиц.) 2 рази, 7 лиц., (2 п. разом лиц., 2 лиц.) 4 рази, 5 лиц., (2 п. разом лиц., 2 лиц.) 2 рази (36 п.)

Наст. р.: вив. п.

2-й р. зі зменшенням: (1 лиц., 2 п. разом лиц.) 2 рази, 6 лиц., (2 п. разом лиц., 1 лиц.) 4 рази, 6 лиц., (2 п. разом лиц., 1 лиц.) 2 рази (28 п.)

Наст. р.: вив. п.

3-й р. зі зменшенням: (2 п. разом лиц.) 2 рази, 6 лиц., (2 п. разом лиц.) 4 рази, 6 лиц., (2 п. разом лиц.) 2 рази (20 п.)

Наст. р.: вив. п.

Закрити петлі заднього краю.

Голова (1 деталь).

Спицями 3 мм тілесним кольором набрати 16 п. для нижнього краю.

Пров’язати 2 р. лиц. гладдю.

1-й ряд з додаванням: 3 лиц., дод. 1 п. 2 рази, 5 лиц., приб. 1 п. 2 рази, 4 лиц. (20 п.)

Наст. р.: вив. п.

2-й ряд з додаванням: 4 лиц., (дод. 1 п., 1 лиц.) 2 рази, 4 лиц., (дод. 1 п., 1 лиц.) 2 рази, 4 лиц. (24 п.)

Наст. р.: вив. п.

Змінити на чорний колір і колір ячменю.

Пров’язати 2 р. лиц. гладдю.

Верхівка.

1-й р. зі зменшенням: (4 лиц., 2 п. разом лиц., протяжка (= 1 п. зняти, 1 лиц., протягнути через неї зняту п.), 4 лиц.) 2 рази (20 п.)

Наст. р.: вив. п.

2-й р. зі зменшенням: (3 лиц., 2 п. разом лиц., протяжка (= 1 п. зняти, 1 лиц., протягнути через неї зняту п.), 3 лиц.) 2 рази (16 п.)

Пров’язати 7 р. лиц. гладдю.

3-й р. зі зменшенням: (2 п. разом лиц.) до кінця р. (8 п.)

Обрізати нитка, залишивши довгий кінець. Протягнути нитку через петлі на спиці, туго стягнути і закріпити.

Ноги (4 деталі).

На спиці 3 мм білим кольором або кольором ячменю набрати 5 п. для верхнього краю.

Пров’язати 4 р. лиц. гладдю.

Наст. р.: вив. п.

Обрізати нитку, залишивши довгий кінець. Протягнути нитку через петлі на спиці, туго стягнути і закріпити.

Вуха (2 деталі).

На спиці 3 мм чорним кольором або кольором ячменю набрати 5 п. і пров’язати 1 р. лиц. п.

Закрити петлі.

Збірка.

Зігнути передній край тулуба навпіл і з’єднати, потім виконати шов тулуба, зупинившись в 2 см від заднього краю. Наповнити щільно тулуб і з’єднати залишився шов тулуба, потім зігнувши задній край навпіл, зшити його.

Виконати шов голови від зібраного верхнього краю вниз до нижнього краю. Потім за допомогою щипчиків наповнити голову. Швом, спускається вниз до середини спинки, зігнути нижній край відльоту і приєднати.

До тулуба, розташованому так, щоб шов проходив уздовж нижньої сторони, пришити голову, потім зібрати ноги і розташувати їх по місцях.

Збірка ніг.

Нанести трохи клею на кінець соломинки і обернути в’язаної деталі ноги. Зшити бічні краї ноги разом навколо соломинки, потім обрізати соломинку на 2 см вище верхнього краю ноги. Взяти велику в’язальну спицю, і увіткнути в потрібне місце тулуба, повертаючи, розширити отвір у в’язаній деталі і в наповнювачі, потім прибравши спицю, нанести клей на верхню частину соломинки і увіткнути в отвір. Пришити кінцями пряжі що залишилася,  вершини ноги, деталь до тулуба.

Згідно фото, білим кольором вишити пляму на чорної голові. Потім приклеїти чорні або сірі очі і сірі ніздрі по місцях. Зшити і приклеїти вуха.

Приклеювання очі й ніздрі.

Використовуючи перфоратор вирізати з фетру маленькі кульки, потім, узявши кожну з них щипчиками, змастити з вив. боку клеєм і закріпити на місце.

Хвіст.

Відрізати нитку білого кольору або кольору ячменю довжиною 1 м і зігнути навпіл, потім ще раз навпіл. Тримаючи відкриті краї решт пряжі між лівим великим пальцем і вказівним, вставте правий вказівний палець у зігнутий край і обертайте колами, тримаючи нитку натягнутою, до сильного скручування. Притримуючи середню точку пряжі, з’єднайте кінці разом, потім відпустити середину і дозволити шнуру скрутиться. Зробіть вузол в 4 см від зігнутого краю і подрізати нитку до 1.5 см від цього вузла для отримання пензлика. Великий спицею зробіть отвір у тулуб у позиції хвоста, приклейте зігнутий кінець шнура в цей отвір. Чорною ниткою вишийте плями на білому тулубі корови, як на фото.72175934_1300372214_2

За матеріалами:

Вяжи.ру