Основні візерунки.
Хусткова в’язка: всі ряди пров’язувати лицьовими, а при в’язанні по колу – один ряд лицьовими, один – виворітними.
Лицьова гладь: лицьові ряди в’язати лицьовими петлями, а виворітні – виворітними. При в’язанні по колу – всі ряди пров’язувати лицьовими.
Виворітна гладь: лицьові ряди пров’язувати виворітними, а виворітні-лицьовими. При в’язанні по колу: всі ряди в’язати виворітними.

Зразок.

зразок

Щільність в’язання слід розраховувати за зразком розміром не менше 2″/5 см. Оптимальний розмір – 4″/10 см.
Для зразка рекомендуємо зв’язати квадрат розміром не менш 4″/10х 4″/10 см. Якщо кількість петель і рядів не відповідає зазначеному в описі, необхідно взяти спиці інший товщини. Слідуйте простому правилу: Якщо ваш зразок занадто щільний, візьміть більш товсті спиці, якщо зразок занадто пухкий, використовуйте більш тонкі спиці. Необхідно домогтися того, щоб кількість рядів і петель в зразку відповідало зазначеного в описі узору.

Скорочення.
скороченняпв.п. – повітряна петля
рзм. – разом
г – грам
пдв. ст. – подвійний стовпчик
ДК – додатковий колір
в.п. – виворітна петля
В2рзм. – пров’яжіть 2 петлі разом, виворітної
ВР – виворітний ряд
ВС – виворітна сторона
л.п – лицьова петля
Л2рзм – пров’яжіть 2 петлі разом, лицьової
ЛР – лицьовій ряд
ЛС – лицьова сторона
м – метр
мм – міліметр
н. – накид
нахл. – нахил
поч. – початок
ОК – основний колір
oz – унція (одиниця виміру маси)
п. – петля
р. – ряд
рм – розмістити маркер
paп. – раппорт
наст.ряд – наступний ряд
см – сантиметр
ст. з/н – стовпчик з накидом
ст. з 2/н – стовпчик з 2 накидами
ст.б.н – стовпчик без накиду

Закриття петель третій спицею.

закриття петель третей спицей

1. Склавши роботу виворітної стороною всередину (спиці паралельно один одному), введіть третю спицю у напрямку в’язання в перші петлі кожної спиці і оберніть спицю ниткою.

2. Пров’яжіть ці дві петлі разом і зніміть їх з спиць. Так само пров’яжіть разом наступні дві петлі.

3. Перенесіть третю петлю на третю спицю через другу петлю і зніміть зі спиці. Повторюйте від * у кроці 2, поки не будуть закриті всі петлі.

Розміри.

розміри

За матеріалами:
VogueKnitting 2009 VK №1(3) Зима