Багато матусь маленьких модниць шукають у магазинах цікаву річ для дівчаток для виходу в гості, урочистих подій чи просто для прогулянок у весняну пору. На жаль, асортимент  не завжди може нас порадувати, та й ціни зазвичай «кусаються». Пропоную люблячим мамусям чи бабусям зв’язати маленьким красуням таке болеро, яке стане справжньою окрасою гардеробу маленької модниці. Родзинкою цієї моделі є те, що ця річ буде зростати разом із вашою принцесою і прослужить вам кілька років. Його можна одягати для святкових вечірок і просто в школу чи садочок – таке болеро просто незамінна річ в гардеробі юних красунь.

Для створення болеро вам знадобиться:

  • 3 мотки пряжі (175 метрів у 50 грамах. Для моделі, яка на фото вище використана пряжа CARICIA – 100% мериносова шерсть.),
  • 1 ґудзик в колір пряжі,
  • гачок № 1,75.

Щільність в’язання: 37 петель і 10 рядів дорівнюють квадрату 10х10 см.

Опис роботи.

В’язання потрібно робити згідно викрійок поданих на малюнках 1 і 2. Зверніть увагу, що на малюнку 1 подано викрійку спинки і полочок. Розмір викрійки ви можете корегувати самостійно, згідно розмірів дитини.

Вишукане болеро для принцеси - малюнки 1-2

Спинка: зв’язати ланцюжок із 107 повітряних петель і в’язати ажурним узором згідно схеми А з 1-го по 30-й ряди. Закінчити роботу, обрізати нитку, заховати її  кінчик.

Вишукане болеро для принцеси - схема А

Права полочка: зв’язати ланцюжок із 13 повітряних петель і в’язати ажурним узором згідно схеми В з 1-го по 30-й ряди. Закінчити роботу, обрізати нитку, заховати її  кінчик.

Ліва полочка в’яжеться симетрично до правої.

Вишукане болеро для принцеси - схема B

Рукави: зв’язати ланцюжок із 81 повітряних петель і в’язати ажурним узором згідно схеми С з 1-го по 22-й ряди. Закінчити роботу, обрізати нитку, заховати її  кінчик.

Вишукане болеро для принцеси - схема C

Залишилося зібрати готовий виріб: виконати плечові шви, бокові шви і шви рукавів. Пjлочки і виріз горловини спинки, нижні краї переду, спинки і рукавів обв’язати одним рядом стовпчиків без накиду і одним рядом зубчиків по схемі D.

shemaD

Ну от і все! Залишилося одягнути обновку і вперед до нових вражень, адже на дворі ВЕСНА!

Мар’яна