Розмір: 38/40, 42/44.

Вам буде потрібно:

  • 750 (800) г рожевої нитки (60% шовку, 40% бавовни, 150 м в 50 г);
  • гачок 3,5.

Стовпчики з накидом: починати з 3 ПП підйому, закінчувати 1 СЗН в останню петлю підйому.

Смугастий візерунок: кількість петель кратна 7+4+3 ПП підйому. В’язати по схемі 1. Починати з петель перед рапортом,повторювати рапорт, закінчувати петлями після нього. Зв’язати 1 раз з 1 по 3, далі повторювати 2 і 3 ряди. 

Ажурна смуга: кількість петель кратна 4. В’язати як смугастий візерунок, але по схемі 2.

Весняний жакетНижня кайма: кількість петель кратна 18+16+3 ПП підйому. В’язати як смугастий візерунок, але по схемі 3. Для 1 і 17 рядів виконувати рапорт 1, для решти рядів рапорт 2. Зв’язати 1 раз з 1 по 18 ряд.

Послідовність чергування візерунків 1: 5 рядів СЗН, 3 ряди ажурної смуги, 10 рядів СЗН, 3 ряди ажурної смуги, потім в’язати основним візерунком.

Послідовність чергування візерунків 2: 18 рядів нижньої кайми, 5 рядів СЗН, 3 ряди ажурної смуги, 10 рядів СЗН, 3 ряди ажурної смуги, потім в’язати СЗН.

Щільність в’язання: 22 петлі і 10 рядів – 10 на 10 см.

Рекомендація: зробіть викрійку в натуральну величину, і  контролюйте по ній убавляння.

Опис роботи.

Спинка.

Зв’язати нижню кайму на 304 ПП і 3 ПП підйому. Продовжувати в’язання на середніх 108 (118) петлях кайми смугастим візерунком, при цьому в 1 ряді прибавити 1 (0) п 109 (118) п і для розміру 42/44 починати і закінчувати ряд 1 СЗН. На висоті смугастого візерунку 33 см залишити для пройм з кожної сторони 2 см і в кожному наступному ряді 1 раз 1,5 см, 1 раз 1 см і 1 раз 0,5 см. Закінчити на висоті смугастого візерунку 56 см.

Ліва полочка.

Зв’язати нижню кайму з 153 ПП і 3 ПП підйому, починати в’язати від стрілочки А і закінчувати коло стрілочки В. В’язання продовжувати на 99-122 (94-122) петлях верхнього краю в послідовності 1. Виконати з правої сторони убавляння для пройм як і на спинці. Закінчити на висоті спинки.

Права полочка.

В’язати симетрично.

Рукави.

Набрати ланцюжок з 76 ПП і 3 ПП підйомних і в’язати в послідовності 2, розподіляючи петлі нижньої кайми від середини. Через 42 см від набірного краю залишити для формування окату рукава з кожної сторони 4 петлі,  в кожному наступному 1 раз 3, 1 раз 2, і 8 разів по 1, потім в кожному 2 ряду 4 рази по 1 петлі і в наступних 1 раз 2 , і 1 раз 3 петлі. Закінчити через 62 см від набірного краю на 18 петлях, які залишились.

Збірка виробу.

Виконати плечові і бокові шви, вшити рукав і зшийте його. Виступаючи частини нижньої кайми скласти лицевими сторонами і з’єднати гачком по верхньому краю.

Для планки полочок зв’язати ланцюжок з 304 ПП і 3 ПП підйому і в’язати з 1 по 14 ряд нижньої кайми і 1 ряд СБН, потім приєднати планку з виворітної сторони 1 рядом СБН до країв полочок і вирізу горловини на спинці. Приєднати короткі сторони планки до виступаючих країв нижньої кайми. Обв’язати краї полочок 1 рядом “рачого кроку”.

Весняний жакет - схема і викрійка02