Нарешті весна порадувала нас своїм теплом. Якраз саме час дивувати усіх новими обновками для теплої пори. Пропоную Вам оригінальну кофтинку, яка допоможе бути чарівною і загадковою. Ця модель просто створена для весняної пори, адже приваблюватиме до вас погляди своїми весняними кольорами та оригінальністю. 

Розміри: 36/38 (40/42).

Вам потрібно: по 100 г смарагдового, кольору м’яти, джинсової і блакитної пряжі Golf (100% бавовни, 125 метрів у 50 грамах) і 100 г меланжевої пряжі кольору м’яти Golf Color (100% бавовни, 125 метрів у 50 грамах); гачок № 3,5. Цю модель можна виконувати і в інших тонах. Цікавим буде також поєднання коричневий–жовтий–беж або білий – жовтий –зелений. Оберіть улюблені кольори і вперед до творчості!

Квітки 1-8: зв’язати ланцюжок з повітряних петель, число яких вказано на схемах 1 – 8 і з’єднати їх одним з’єднувальним стовпчиком в коло; в’язати по колу. Кожен ряд починати з повітряних петель підйому замість першої петлі і закінчувати 1 з’єднувальним стовпчиком в останню повітряну петлю підйому. При необхідності переходити до початку кругового ряду за допомогою з’єднувального стовпчика.

Міні-квітка А (без схеми): зв’язати ланцюжок з шести повітряних петель і з’єднати його одним з’єднувальним стовпчиком в коло. Зв’язати три повітряні петлі підйому, * 1 стовпчик з накидом 1 піко (+3 повітряні петлі, 1 стовпчик без накиду в першу повітряну петлю), 2 стовпчики з накидом в коло, повторити від * 6 разів, 1 стовпчик з накидом, 1 піко, 1 стовпчик з накидом, 1 з’єднувальний стовпчик в останню повітряну петлю підйому.

Міні-квітка В (без схеми): зв’язати ланцюжок з шести повітряних петель і з’єднати його одним з’єднувальним стовпчиком в коло, 3 повітряні петлі підйому, 11 стовпчиків з накидом в коло, 1 з’єднувальний стовпчик в 3-ю повітряну петлю підйому. Другий круговий ряд: 3 повітряні петлі підйому, * 1 повітряна петля, 1 стовпчик з накидом, повторити від * 10 разів, 1 повітряна петля, 1 з’єднувальний стовпчик в останню повітряну петлю підйому. Третій круговий ряд: в кожну повітряну петлю 1 стовпчик без накиду, 3 повітряні петлі, 1 стовпчик без накиду, закінчити 1 з’єднувальним стовпчиком в першу петлю.

Зірочка (без схеми): зв’язати ланцюжок з 12 повітряних петель і з’єднати його одним з’єднувальним стовпчиком в коло. 1 повітряна петля підйому, 23 стовпчики без накиду в коло, 1 з’єднувальний стовпчик в повітряну петлю підйому. Другий круговий ряд: 5 повітряних петель підйому, 3 пров’язані разом стовпчики з трьома накидами, * 5 повітряних петель, 4 пров’язаних разом стовпчиків з трьома накидами, повторити від * 4 рази; 5 повітряних петель, 1 з’єднувальний стовпчик в останню повітряну петлю підйому.

Листочок А: зв’язати ланцюжок з 16 повітряних петель + 1 повітряна петля підйому і в’язати прямими і зворотними рядами за схемою А, при цьому обв’язати ланцюжок з обох сторін і на мисі листочка в’язати 3 стовпчики без накиду в першу петлю. Повторити з першого по сьомий ряди.

Весняна кофтинка
Міні-листочок (без схеми): зв’язати ланцюжок з 17 повітряних петель + 1 повітряну петлю підйому. Лицевий ряд: 4 стовпчики без накиду, 3 повітряні петлі, 3 стовпчики з двома накидами, 3 стовпчики з накидом, два напівстовпчики, 3 стовпчики без накиду, в останню набірну повітряну петлю 3 стовпчики без накиду і обв’язати зворотний бік набірного ряду 3 стовпчиками без накиду, два напівстовпчики, 3 стовпчики з накидом, 3 стовпчики з двома накидами, закінчити 4 повітряними петлями, 1 з’єднувальним стовпчиком в наступну петлю основи.

Гілочка: почати у А, зв’язати ланцюжок з 16 повітряних петель і в’язати за схемою В. Стрілки показують напрямок в’язання. Почати другий листочок у В і в’язати так само, наприкінці приєднатися як позначено у стебла першого листочка.

Опис роботи: зробити викрійку в натуральну величину. Зв’язати квітки і листочки різних кольорів за смаком і розкласти їх на викрійці, поки не будуть заповнені всі ділянки і закриті всі проміжки. Мотиви закріпити шпильками на викрійці виворітною стороною до себе, і з’єднати в точках дотику з допомогою з’єднувальних стовпчиків. При необхідності з’єднувати проміжки сіточкою з повітряних петель.

Збірка: бокові шви і шви рукавів потрібно виконати таким чином, щоб вони були непомітними. Для цього потрібно розкласти мотиви так, щоб вони переходили з передньої частина на задню.

Обв’язати виріз горловини блакитною ниткою двома круговими рядами стовпчиків без накиду, при цьому в першому круговому ряді заповнити проміжки між мотивами повітряними петлями, при бажанні злегка призбируючи для того, щоб виріз горловини був акуратним і не дуже розтягнутим. Потім зв’язати один круговий ряд «Рачого кроку».

Викрійка:

Якщо значки з’єднані внизу, то петлі в’яжуть в одну і ту ж петлю основи, якщо значки з’єднані в верхній частині, то петлі пров’язують разом.