Це невидимий набір петель, який формує закритий край. Він чудово підходить для таких речей як мисок носка, мітенки, пальці рукавичок, мішечки і сумочки…

Для турецького набору необхідні дві пари кругових спиць одного розміру.

Примітка: ця техніка легко адаптується до методу magic loop, який використовує одну пару кругових спиць. Проте використання двох пар спиць різних типів трохи простіше для початківців.

Турецький набір петель: безшовний мішечок

КРОК 1: На бамбуковій спиці зробіть ковзаючу петлю. Візьміть обидві спиці в ліву руку так, щоб сіра спиця була зверху. Розмістіть робочу нитку позаду сірої спиці.

КРОК 2: Вільно обмотайте обидві спиці робочою ниткою, рухаючись зліва направо. Кількість витків має дорівнювати половині бажаної кількості петель. Наприклад, 15 витків = 30 робочих петель.

КРОК 3: Правою рукою простягніть нижню (бамбукову) спицю, так щоб намотані витки виявилися на тросі спиці.

КРОК 4: підхопити неробочий кінець сірої спиці і пров’яжіть витки на сірій спиці.

КРОК 5: Поверніть роботу. Натисніть петлі до кінця бамбуковій спиці. Сіру спицю залишити вільно звисаючої.

КРОК 6: Ковзаючу петлю просто скиньте. Робочою ниткою, що йде від останньої петлі на сірій спиці пров’яжіть петлі на бамбуковій спиці.

КРОК 7: Протягніть бамбукову спицю так, щоб петлі виявилися на тросі бамбуковій спиці. Поверніть роботу. Посуньте петлі до кінця сірої спиці і пров’яжіть всі петлі.

Повторюйте починаючи з кроку 5, змінюючи спиці в кожному ряду. Вийде безшовний двохстороння «кишеня».

Турецький набір петель: безшовний мішечок

Безшовний мішечок для зберігання маркерів петель.

Набрати 40 петель турецьким набором (20 витків). Пров’язати 2 ряди по інструкції і 2 додаткових ряди. Потім прибавити 4 петлі: 1 лиц, 1 петлю прибавити із протяжки, пров’язати до останніх 2-х петель ряду, 1 п. прибавити, 1 лиц. Повернути роботу, повторити.

Потім пров’язати 3 дюйми (7,5 см) рівно. Наст. ряд – 2 лиц, накид, 2 лиц. разом, повт. до кінця ряду. Повернути роботу. Повторити попер. ряд. Пров’язати ще 2 ряди рівно, потім закрити петлі. Зробити шнур і протягнути через дірочки.

Мішечок без швів готовий!