Туніка для дівчинкиВік: 3-5 років.

Вам буде потрібно:

  • пряжа CASHMIRA (колір 01) 300 гр.
  • Спиці №4

Опис роботи.

Перед.

Набрати 132 петлі і пров’язати 13 рядів резинкою 2 лиц. на 2 вив. Далі продовжувати в такому порядку 32 вив., 8 лиц. для узору коса 4 на 4, 15 вив,4 лиц. (коса 2 на 2), 2 вив., 4 лиц.,2 вив., 4 лиц.(коса 2 на 2), 2 вив.,4 лиц.(коса 2 на 2), 15 вив.,8 лиц. (коса 4 на 4),32 вив. Продовжувати в’язати по схемі.

На висоті 17 см почати робити убавляння з кожного краю по 1 петля в кожному 4 ряді.

На висоті 25 см від початку узору пров’язати коси 4 на 4 зміщуючи по 1 петлі до центру в кожному лицевому ряді (для того, щоб зблизити коси до центрального узору).

На загальній висоті 39 см сформувати лінію реглана, убавляючи по 1 петлі в кожному лицевому ряді з кожної сторони.

На висоті 44 см закрити центральні 8 петель для формування вирізу горловини.

В наступних рядах убавити ще 4, 2 і 2 рази по 1 петлі з внутрішнього краю вирізу горловини, після чого закрити всі петлі які залишились.

Спинка.

Почати в’язання як перед. В’язати без вирізу горловини. На висоті 12 см від початку формування регланної лінії закрити всі петлі.

Рукав.

Набрати 64 петлі і пров’язати 7 рядів резинкою 2 на 2. Продовжити в’язання 25 п. вив., 14 п узору коса (для рукава),25 п вив.

На висоті 13 см почати убавляння з кожної сторони в кожному лицьовому ряді по 1 п.

Другий рукав в’язати аналогічно.

Пришити рукави до переду. Набрати на спиці 12 п. і в’язати узором коса для рукава 37 см.

Пришити косу до краю рукавів і горловини.

Пришити рукави до спинки і виконати бокові шви.

Зволожити і злегка відпарити готову туніку.

Туніка для дівчинки - схема