Цікаві ідеї для в'язання

В уявленні багатьох людей в’язання – це шапки, шальки, берети і кофти і чомусь, обов’язково все має бути теплим, для зимової пори. Але в’язати можна безліч цікавих речей і не обов’язково одяг. 

Як вам вечірня сукня, прикрашена елементами в’язання, подушки, ґудзики або іграшки для малечі. В цій статті хочу показати читачам різноманіття в’язаних речей, які можна з успіхом використовувати у повсякденному житті.

В'язана вечерня сукня

Одяг

Жакети, кофтинки, пуловери – класика жанру, а як вам вечірня сукня зв’язана гачком. З такою сукнею ви будете королевою вечірки. А якими цікавими можуть бути спідниці годе з одним боковим в’язаним клином.

Для майстринь, які володіють техніками вив’язування мережива, всі козирі в руки. Мереживо можна використовувати як декор для будь-якого предмету інтер’єру, наприклад: оздобити мереживом край нової скатертини чи кухонного рушничка. А якщо ви випадково зіпсували улюблену блузку, наприклад розірвали її, то закрити дірку вам допоможе саме мереживна вставка. Для цього необхідно нашити елемент мережива на місце пошкодження, акуратно вирізати тканину під елементом і обробити краї тканини, щоб уникнути випадання ниток. Ось і все – ваша улюблена блузка врятована і ще й набула нового неповторного вигляду.

Відмінний варіант для декорування дитячого одягу: є аплікації з вив’язаних мордочок тварин (очка можна зробити з великих бісеринок, носик з ґудзика, а язичок вив’язати гачком), або створити улюблених персонажів казок малечі.

Жіночі та чоловічі аксесуари

Капелюшки, шапки, сумочки – як же без них можна обійтися. Чудовим доповненням до ваших аксесуарів стане чохол для мобільного телефону або планшета. Для кожного дива сучасної техніки можна зв’язати таке ж диво «хенд-мейду».

Ось невеликий секрет створення ідеального в’язаного капелюха: можна просто обв’язати солом’яний капелюшок або улюблений старий капелюх, який трохи обшарпався – і в’язана річ буде чудово тримати форму. Ну а з дитячими шапочками та пов’язками можна таке нафантазувати! Наприклад, зв’язати обруч – вінок з великими квітами і листям. Або прикрасити таким вінком великий берет чи шапку. Між іншим, останній варіант – модний молодіжний тренд. Замість шарфика можна «утеплитися» в’язаним намистом із квітів і листя. А замість рукавиць зв’язати розкішну муфту з бантом – романтика!

Аксесуари для дому

Подушки, пледи – до всього цього ми вже звикли. А як вам побутові предмети, зв’язані гачком або на спицях. Наприклад, різноманітний посуд (кухлі, тарілки, каструльки) або квітка в горщику? А пробували в’язати овочі, фрукти і ягоди? Завдяки наповненню з вати або поролону вони будуть виглядати навіть апетитно! Або весільний торт, морозиво, кекси. Крихітні цукерочки можна покласти в вазочку і поставити на стіл – вони не закінчаться ніколи. До речі, з приводу подушок і пледів: якщо вам ліньки в’язати їх цілком, то зв’яжіть тільки окремі, яскраві деталі (можна декоративні), а потім нашийте їх на готові пледи і наволочки. В’язані гачком мереживні серветки – комусь вони здадуться старомодними. А ви спробуйте накрохмалити їх, прикрасити дрібним перлами і спорудити з них «святковий сервіз» для ваших в’язаних фруктів чи цукерок. Модний тренд – в’язані абажури і ґудзики обв’язані гачком, які доповнять ваш виріб.

Іграшки і Ко

Зв’язати можна практично будь-яку м’яку іграшку, навіть ляльку Барбі, її сукні і друзів. Можна вив’язати дуже велику іграшку і використовувати її замість подушки. Маленькі іграшки підійдуть для прикраси дитячих сумочок, шапочок і інших речей маленьких модниць та модників. Крашанки – незвичайний сувенір для Великодня. Листівки з красиво пов’язаними фігурками – чудове доповнення до подарунка! На Новий рік – звичайно, ялинки! А справжню ялинку можна від підлоги до верхівки прикрасити в’язаними кульками, бурульками та іншими самими різними фігурками.

Техніки в’язання

До наших часів дійшло безліч різноманітних технік в’язання: ірландське мереживо, румунське мереживо, брюгське мереживо, туніське в’язання та багато інших видів і технік, які сотнями років вдосконалювали майстри всі народів і націй. Навряд чи нам вдасться придумати щось нове, але ми можемо вдосконалювати ці техніки і створювати свої неповторні шедеври, використовуючи новітні інструменти та сучасні види пряжі. На сьогодні дизайнери не обмежуються лише пряжею: новомоднім трендом є в’язання з ниток нанизаного бісеру однакового або різних діаметрів, з клаптиків тканин, порваних тоненькими смужками, шнурів, ну і на останок – найновішим писком моди є в’язання із смужок натурального чи штучного хутра!

Отже, шановні майстри та майстрині – натхнення вам для створення нових неповторних шедеврів!