Розмір: 152 см х 84 см

Вам буде потрібно:

  • 300 г пряжі Noro Kureyon,
  • спиці 3.75 мм

1 рубчик = 2 ряди хусткової в’язки (всі лиц)

Якщо можливо, всі зовнішні перші петлі знімайте, не пров’язуючи (як при в’язанні лиц)

Смужки з 10 петель приєднуються в міру в’язання, без зшивання.

З’єднання виконується наст. чином: 9 лиц, зняти 1 як при в’язанні лиц, підняти 1 лиц петлю краю наст. рубчика, протяжка (= перекинути зняту петлю над пров’язаною).

Тепер повернути і в’язати 10 п у зворотному напрямку.

Форма шалі досягається за допомогою укорочених рядів.

ОіП = нитка перед роботою, зняти наст. петлю як при в’язанні вив, нитка за роботою знову, повернути зняту п на ліву спицю, нитка перед роботою знову і повернути роботу.

 

Опис роботи.

Спочатку зв’язати центральний трикутник, який визначає форму закінченої шалі.

Почати з 1 п.

Прибавляти петлі (пров’язуючи лиц за передню і задню стінку) на початку наст. і кожного 2-го рядів, поки не буде 10 п на спиці.

Тепер в’язати 3 ряди – все лиц.

Убавляти петлі (пров’язуючи 2 рзм лиц протяжкою) на початку наст. і кожного 2-го рядів, поки у вас не буде 2 п на спиці.

2 разом лиц = 1 п.

Тепер вам потрібно набрати петлі, щоб потрапити в положення для початку в’язання навколо трикутника.

Використовуючи петельний набір для гнучкості, набрати ще 9 п.

Тепер 10 п на спиці. В’язати укорочені ряди від 1-ї до 9-ї петлі аналогічним чином:

1 лиц, ОіП і в’язати лицьовими в зворотному напрямку.

2 лиц, ОіП і в’язати у зворотному напрямку.

3 лиц, ОіП і в’язати у зворотному напрямку.

4 лиц, ОіП і в’язати у зворотному напрямку.

5 лиц, ОіП і в’язати у зворотному напрямку.

6 лиц, ОіП і в’язати у зворотному напрямку.

7 лиц, ОіП і в’язати у зворотному напрямку.

8 лиц, ОіП і в’язати у зворотному напрямку.

9 лиц ОіП і в’язати у зворотному напрямку.

Трикутна шаль "10 петель" - 1

Виконати з’єднання в кутову петлю. Ви готові в’язати вздовж першої сторони трикутника.

В’яжіть, виконуючи з’єднання в кожен рубчик, поки не пров’яжете з’єднання в кут початкового трикутника.

Трикутна шаль "10 петель" - 2

Перший прямий кут буде нижнім кутом шалі.

Прямий кут.

Виконати з’єднання в кут, тепер в’язати укорочені ряди від 9 п до 1 п аналогічним чином

Трикутна шаль "10 петель" - Прямий кут 1

9 лиц, ОіП і в’язати у зворотному напрямку.

8 лиц, ОіП і в’язати у зворотному напрямку.

7 лиц, ОіП і в’язати у зворотному напрямку.

6 лиц, ОіП і в’язати у зворотному напрямку.

5 лиц, ОіП і в’язати у зворотному напрямку.

4 лиц, ОіП і в’язати у зворотному напрямку.

3 лиц, ОіП і в’язати у зворотному напрямку.

2 лиц, ОіП і в’язати у зворотному напрямку.

1 лиц, ОіП і в’язати у зворотному напрямку.

Тепер в’язати укорочені ряди до 9 п аналогічним чином

Трикутна шаль "10 петель" - Прямий кут 2

2 лиц, ОіП і в’язати у зворотному напрямку.

3 лиц, ОіП і в’язати у зворотному напрямку.

4 лиц, ОіП і в’язати у зворотному напрямку.

5 лиц, ОіП і в’язати у зворотному напрямку.

6 лиц, ОіП і в’язати у зворотному напрямку.

7 лиц, ОіП і в’язати у зворотному напрямку.

8 лиц, ОіП і в’язати у зворотному напрямку.

9 лиц, ОіП і в’язати у зворотному напрямку.

Ще 1 з’єднання в кутову точку як і раніше

Трикутна шаль "10 петель" - прямий кут 3

У цій точці важливо помітити нову кутову точку англійської шпилькою.

Не переплутайте лінію, що йде в кут, справжній кут праворуч від неї. Якщо ви не виконаєте прямий кут в точне місце, ваш трикутник скривиться, як я знаю з гіркого досвіду!

Закінчивши перший прямий кут, виконуйте з’єднання вздовж другої сторони початкового трикутника, поки не пров’яжете останнє з’єднання в кутову петлю.

 Трикутна шаль "10 петель" - прямий кут 4

 Час виконати перший з гострих кутів. Це робиться в кілька етапів.

 

Гострий кут.

Спочатку в’язати укорочені ряди від 9 п до 1 п:
9 лиц, ОіП і в’язати у зворотному напрямку.
8 лиц, ОіП і в’язати у зворотному напрямку.
7 лиц, ОіП і в’язати у зворотному напрямку.
6 лиц, ОіП і в’язати у зворотному напрямку.
5 лиц, ОіП і в’язати у зворотному напрямку.
4 лиц, ОіП і в’язати у зворотному напрямку.
3 лиц, ОіП і в’язати у зворотному напрямку.
2 лиц, ОіП і в’язати у зворотному напрямку.
1 лиц, ОіП і в’язати у зворотному напрямку.

Тепер набрати ще 10 п, використовуючи петельний набір і в’язати укорочені ряди від 1-ї до 10-ї п аналогічним чином:

 Трикутна шаль "10 петель" - гострий кут

1 лиц, ОіП і в’язати у зворотному напрямку.

2 лиц, ОіП і в’язати у зворотному напрямку.

3 лиц, ОіП і в’язати у зворотному напрямку.

4 лиц, ОіП і в’язати у зворотному напрямку.

5 лиц, ОіП і в’язати у зворотному напрямку.

6 лиц, ОіП і в’язати у зворотному напрямку.

7 лиц, ОіП і в’язати у зворотному напрямку.

8 лиц, ОіП і в’язати у зворотному напрямку.

9 лиц, ОіП і в’язати у зворотному напрямку.

10 лиц, ОіП і в’язати у зворотному напрямку.

Може здатися, що в’язання «пузиритися» в цій точці, але майте терпіння і воно поверне в належний кут!

Наступ. крок – встановити цей новий кут в його належне місце і зменшити кількість петель до 10.

* 9 лиц, зняти 1, 1 лиц, протягання, ОіП і в’язати у зворотному напрямку. Повторювати від *, поки у вас не буде 11 п на спиці.

9 лиц, зняти 2 п, по одній за раз, 1 лиц в початкову кутову петлю і перекинути 2 зняті п над цією петлею. Повернути і в’язати у зворотному напрямку, щоб закінчити гострий кут.

Трикутна шаль "10 петель" - гострий кут 2

 

Як і раніше, в’язати вздовж третьої сторони трикутника із з’єднаннями до тих пір, поки не дійдете до початку набраних петель.

Трикутна шаль "10 петель" - гострий кут 3

Продовжити, пров’язуючи з’єднання в кожну з 10 петель набірного ряду, останнє з’єднання повинно бути пров’язано в вершину кута.

Я вважаю, що більш акуратний результат досягається пров’язуванням в ці петлі набірного ряду ззаду, таким чином, перекручуючи їх.

Другий гострий кут виконується таким же чином, як перший.

Тепер все, що потрібно – в’язати навколо трикутника, виконуючи відповідні кути, коли ви доходите до них, до досягнення бажаного розміру шалі. Щоб зробити її симетричною, вам потрібно закінчити відразу перед другим гострим кутом, після пров’язування вздовж найдовшої сторони трикутника.

Закінчення.

Зупиніться, коли ви пров’яжіть з’єднання тільки в 9 петель набірного ряду перед кутом.

Виконати укорочені ряди від 9 п до 1 п аналогічним чином:

9 лиц, ОіП і в’язати у зворотному напрямку.

8 лиц, ОіП і в’язати у зворотному напрямку.

7 лиц, ОіП і в’язати у зворотному напрямку.

6 лиц, ОіП і в’язати у зворотному напрямку.

5 лиц, ОіП і в’язати у зворотному напрямку.

4 лиц, ОіП і в’язати у зворотному напрямку.

3 лиц, ОіП і в’язати у зворотному напрямку.

2 лиц, ОіП і в’язати у зворотному напрямку.

1 лиц, ОіП і в’язати у зворотному напрямку.

Закрити петлі голкою наст. чином. Обірвати нитку і протягнути в голку. * Провести нитку через перші 2 петлі на спиці як при в’язанні вив, потім назад через першу петлю знову як при в’язанні лиц і скинути цю петлю зі спиці. Повторювати від *.

Обв’язування.

Трикутна шаль "10 петель" - обв'язування

Обв’язати шаль приєднаним l-шнуром з трьох петель, на панчішних спицях 4 мм. Я приєднувала 1 ряд до кожного рубчик хусткової в’язки, і 3 ряди пропускала в кожному гострому куті і 2 ряду пропускала в прямому куті.

Трикутна шаль "10 петель"

Трикутна шаль "10 петель"

Трикутна шаль "10 петель"

Джерело:
Клуб любителей вязания

Ten Stitch Triangle by Frankie Brown

This post is also available in: Russian

  • Татьяна

    Дякую за детальну інструкцію! Дуже хотіла зв’язати цю шаль, але не могла знайти опису.