Топ з декоративними планкамиВам знадобиться:

  • 400 грам сіро-зеленої пряжі (100% мерсеризована єгипетська бавовна, 64 м/50 грам)
  • спиці №6
  • 6 ґудзиків.

Трубчастий край.

Ниткою контрастного кольору набираємо половину необхідної кількості петель + 1 петлю, робочою ниткою зв’яжемо 3 ряди лицьовою гладдю , потім * в’яжемо 1 петлю лицьовою з лівої спиці , піднімаємо нитку яка з’єднує 2 петлі , зв’язані робочою ниткою , поміщаємо її на ліву спицю і пров’язуємо її виворітною, повторюємо від *. Розпускаємо ряд, зв’язаний ниткою контрастного кольору. 

Опис роботи.

Топ з декоративними планками - викрійкаСпинка/перед.

Ниткою контрастного кольору набираємо 41 петлю і виконуємо трубчастий край сіро-зеленою ниткою = 80 петель. Потім в’яжемо 2 ряди резинкою 1х1. Далі в’яжемо лицьовою гладдю.

Через 33 см від набірного ряду закриваємо з обох сторін для формування пройми у кожному 2 ряді 1х4 і 1х2 петлі. Через 47 см від набірного ряду закриваємо для вирізу горловини середні 14 петель і обидві сторони закінчуємо роздільно.

Для заокруглення закриваємо з внутрішнього краю в кожному 2 ряді 1х5 , 1х3 , 3х2 і 2х1 петлю. Через 21 см від початку пройми  закриваємо 12 петель плеча.

Декоративна планка.

Набираємо 7 петель і в’яжемо резинкою 1х1. Через 15 см від набірного ряду всі петлі закриваємо.

Збірка.

Виконаємо правий плечовий шов. Для планки по вирізу горловини набираємо 147 петель , зв’яжемо 4 ряди резинкою 1х1 і петлі закриваємо. Виконаємо лівий плечовий шов і зшиємо короткі краї планки.

Для планок по кожній проймі набираємо 99 петель і зв’яжемо 4 ряди резинкою 1х1 і петлі закриваємо . Виконаємо бокові шви і зшиємо короткі краї планки.

Зв’яжемо 3 декоративні планки і пришиємо їх по центру переду, закріпивши тільки короткі краї: 1-у на відстані 3 см від вирізу горловини, а ті що залишилися з інтервалом 4 см.

Пришиємо на декоративні планки ґудзики (див. фото).