Розмір: 36/38.

Вам буде потрібно:

  • 300 г синьої пряжі (50% бавовни. 50% поліакрил, 125 метрів у 50 грамах);
  • гачок № 4.

Основний візерунок: число петель кратно 4 + 1 + 3 повітряних петель підйому. В’язати за схемою 1. Починати з петель перед раппортом, повторювати петлі раппорта, закінчувати петлями після рапорту. Виконати 1 раз з 1-го по 3-й ряди. Потім повторювати 2-й і 3-й ряди. 

Убавлення 3-х петель: на початку ряду 3 повітряні петлі, 1 стовпчик з накидом в наступну арку і 1 стовпчик з накидом в наступний стовпчик з накидом попереднього ряду пров’язати разом, в кінці ряду 1 стовпчик з накидом в останній стовпчик з накидом, 1 стовпчик з накидом в арку і 1 стовпчик з накидом в останню петлю попереднього ряду пров’язати разом.

Квітка: зв’язати ланцюжок з 6 повітряних петель і з’єднати його 1 зєднувальним стовпчиком в кільце. Далі в’язати за схемою 2. Виконати 1 раз з 1-го по 7-й ряди. Увага! Стрілки на схемі позначають місця приєднання листочка.

Листочок А: зв’язати ланцюжок з 18 повітряних петель + 2 повітряні петлі підйому і в’язати за схемою 3.

Листочок В: зв’язати ланцюжок з 16 повітряних петель + 1 повітряна петля підйому і в’язати за схемою 4.

Щільність в’язання:

  • основний візерунок: 24 петлі і 12 рядів = 10 х 10 см.;
  • квітка: діаметр = 10 см.;
  • листочок А = 3 х 10.5 см.: листочок В = 3.5 х 10 см.

Опис роботи.

Спинка/перед.

Зв’язати ланцюжок з 69 повітряних петель + 3 повітряні петлі підйому і в’язати основним візерунком.

Через 29 см. = 35 рядів від набірного краю залишити для пройм з обох сторін 3 петлі і почати убавляти в кожному ряду по 3 петлі.

Через 33,5 см. = 40 рядів від набірного краю роботу закінчити.

Виконати бокові шви. Всі краї обв’язати 1 рядом стовпчиків без накиду.

Кокетка.

Зв’язати 10 квіток, 4 листочка А і 12 листочків В, приєднати листочки до квіток (див. фото). Розмістіть мотиви по викрійці, при цьому посередині переду і спинки розташувати по 1 квітці з 2-ма листочками В. Точки позначають місця приєднання країв кокетки до мотивів.

Для верхнього краю кокетки зв’язати ланцюжок з 128 повітряних петель і з’єднати її 1 з’єднувальним стовпчиком в кільце. Зв’язати 2 ряди стовпчиків без накиду при цьому в 2-му ряді приєднуватися до мотивів наступним чином, початок кругового ряду знаходиться на правому плечі:

  • * 4 стовпчика без накиду, 1 з’єднувальний стовпчик в квітку, 14 стовпчиків без накиду, 1 з’єднувальний стовпчик в листочок А.
  • 14 стовпчиків без накиду, 1 з’єднувальний стовпчик в квітку = середина переду,
  • 14 стовпчиків без накиду. 1 з’єднувальний стовпчик в листочок А.
  • 14 стовпчиків без накиду, 1 з’єднувальний стовпчик в квітку,
  • 4 стовпчики без накиду.

Таким чином досягнуто ліве плече. Далі повторити від * 1 раз. закінчити 1 з’єднувальним стовпчиком в 1-й стовпчик без накиду.

Для нижнього краю кокетки зв’язати ланцюжок з 24-х повітряних петель для половинки рукава, зв’язати по верхньому краю спинки 45 стовпчиків без накиду. Зв’язати ланцюжок з 47 повітряних петель для другого рукава, зв’язати 45 стовпчиків без накиду по верхньому краю переду, зв’язати ланцюжок з 23 повітряних петель для другої половинки першого рукава, 1 з’єднувальний стовпчик в 1-шу повітряну петлю = 184 петлі. Зв’язати 2 ряди стовпчиків без накиду, при цьому в 2-му ряді приєднуватися до мотивів наступним чином:

  • початок кругового ряду на правому плечі.
    * 4 стовпчики без накиду, 1 з’єднувальний стовпчик в листочок В.
  • 12 стовпчиків без накиду, 1 з’єднувальний стовпчик в наступний листочок В,
  • 8 стовпчиків без накиду, 1 з’єднувальний стовпчик в квітку.
  • 9 стовпчиків без накиду, 1 з’єднувальний стовпчик в ту ж квітку.
  • 7 стовпчиків без накиду, 1 з’єднувальний стовпчик в листочок В.
  • 12 стовпчиків без накиду 1 з’єднувальний стовпчик в наступний листочок В.
  • 7 стовпчиків без накиду, 1 з’єднувальний стовпчик в квітку.
  • 9 стовпчиків без накиду, 1 з’єднувальний стовпчик в ту ж квітку.
  • 8 стовпчиків без накиду, 1 з’єднувальний стовпчик в листочок В.
  • 12 стовпчиків без накиду, 1 з’єднувальний стовпчик в наступний листочок В.
  • 4 стовпчики без накиду.

Таким чином досягнуто ліве плече. Далі повторити від * 1 раз, закінчити 1 з’єднувальним стовпчиком в 1-й стовпчик без накиду. У проміжках виконати по викрійці довільну сітку із ланцюжка з повітряних петель (див. фото).

Викрійка:

Топ квіткові фантазії - викрійка

Топ квіткові фантазії - умовні позначення

Топ квіткові фантазії - схема 2

Топ квіткові фантазії - схема 3 і 4

061013_1654_1.png