Тепла спідничка для дівчинкиІз настанням осені, на вулиці помітно похолоднішало. Ми звикли одягати теплі штани, але, коли вдома є маленька принцеса, хочеться одягнути її і тепленько і красиво. Саме тому я вив’язала для своєї донечки теплу спідничку.

Вам буде потрібно:

  • нитки “Акріл” 150 грам (400 м / 100 грам)
  • спиці №2,5
  • резинка

Опис роботи.

Передня частина спіднички.

На спиці №2,5 набираємо 160 петель.

Далі в’яжемо 4 ряди лицевими петлями, не забуваємо про петлі кромки (першу петлю просто знімаємо, а останню петлю завжди пров’язуємо виворітною).

Далі продовжуємо в’язання лицевою гладдю: в’яжемо рядок лицевими петлями, рядок виворітними петлями. Так пров’язуємо 6 сантиметрів від початку в’язання.

У наступному рядочку першу петлю знімаємо, далі пров’язуємо всі петлі по 2 разом лицевими, таким чином на спицях залишилося тільки половину петель.

Наступний рядочок всі петлі виворітні.

Продовжуємо в’язання лицевою гладдю (рядочок лицевими петлями, наступний виворітними петлями) ще 4 сантиметри.

Вив’язаний виріб відкладаємо в сторону.

Тепла спідничка для дівчинки: передня частина (виріб №1)

Знову набираємо на спиці №2,5 – 160 петель і пров’язуємо 4 ряди лицевими петлями, далі знову лицевою гладдю, поки від початку в’язання не буде 6 сантиметрів. Тепер пров’язуємо по 2 петлі разом лицевими, аби скоротити петлі на половину, і рядочок виворітними петлями.

Після того як пров’яжемо 6 сантиметрів лицевою гладдю, прикладаємо виріб №2 на перший виріб і пров’язуємо по 2 петлі разом лицевими таким чином: одна петля з виробу № 1, одна петля з виробу № 2 пров’язуються разом, таким чином отримуємо частинку спіднички із двома шлярами.

Тепла спідничка для дівчинки: передня частина (виріб №2)

Далі в’яжемо 4 рядочки лицевою гладдю і знову виріб відкладаємо в сторону.

На спиці знову набираємо 160 петель і пров’язуємо 4 рядочки лицевими петлями, потім лицевою гладдя, доки від початку виробу не буде 6 сантиметрів. Тепер пров’язуємо по 2 петлі разом лицевими, аби скоротити петлі на половину, і рядочок виворітними петлями.

Потім накладаємо на попередній виріб і знову пров’язуємо по 2 петлі разом лицевими (одна петля із попереднього виробу, одна петля із наступного, таким чином отримумо у спідничці 3 шлярочки.

Далі пров’язуємо ще 24 рядочки лицевою гладдю (якщо потрібна довша спідничка – кількість рядочків збільшуємо).

Потім пров’язуємо рядочок наступним чином: першу знімаємо, 2 лицеві разом, 1 накид і так до кінця рядочка, остання петля виворітна. Це потрібно для того, аби резинка відділялася від основної в’язки.

Тепер пров’язуємо для резинки 3 сантиметри лицевою гладдю і закриваємо всі петлі.

Другу частинку спіднички пров’язуємо аналогічно.

Збірка.

Коли дві частинки готові, починаємо зшивати виріб. Для цього зшиваємо з обох боків основний виріб та шлярочки. Потім загинаємо в’язку для резинки та пришиваємо. Протягуємо ризинку – і спідничка готова.

Тепла спідничка для дівчинки

В отвори внизу резинки можемо протягнути стрічку і зав’язати бантик.

Автор:

Олена Малиш спеціально для сайту “Українське в’язання з любов’ю”.