Тепла шапочка для дівчинкиВік: 1-2 роки

Вам буде потрібно:

  • нитки “Акріл” (300 м / 100 гр.) – 100 гр.
  • спиці №3,5
  • гачок №3

Опис роботи.

На спиці набираємо 124 петлі і в’яжемо подвійну резинку. 

В’яжеться наступним чином:

1-й рядок – одну петлю пров’язуємо лицевою, наступну петлю просто знімаємо, одну пров’язуємо лицевою, наступну петлю просто знімаємо і так до кінця рядка (не забуваємо про петлі кромки – першу просто знімаємо, останню завжди пров’язуємо виворітною).

2-й рядок – ту петлю, що знімали пров’язуємо лицевою, а ту, що пров’язана просто знімаємо, так до кінця рядка.

3-й рядок – продовжуємо далі так само, пров’язану знімаємо, іншу в’яжемо.

В’яжемо резинку до висоти 5 сантиметрів.

Тепла шапочка для дівчинки - резинка 5 см

Далі продовжуємо в’язку узором:

1-й рядок – першу петлю знімаємо, 2 виворітні петлі, одну петлю знімаємо на допоміжну спицю, одну петлю пров’язуємо лицевою. далі в’яжемо петлю з допоміжної спиці теж лицевою, 2 виворітні петлі,одну петлю знімаємо на допоміжну спицю, одну петлю пров’язуємо лицевою. далі в’яжемо петлю з допоміжної спиці теж лицевою, 2 виворітні петлі і так до кінця рядка. завершуємо виворітною петлею.

2-й рядок – в’яжемо за малюнком.

3-й рядок – першу петлю знімаємо, 2 виворітні петлі, одну петлю знімаємо на допоміжну спицю, одну петлю пров’язуємо лицевою. Далі в’яжемо петлю з допоміжної спиці теж лицевою, 2 виворітні петлі,одну петлю знімаємо на допоміжну спицю, одну петлю пров’язуємо лицевою. Потім в’яжемо петлю з допоміжної спиці теж лицевою, 2 виворітні петлі і так до кінця рядка. завершуємо виворітною петлею.

4-й рядок – в’яжемо за малюнком.

Наступні рядки продовжуємо пров’язувати як третій та четвертий.

Від початку і до дна шапочки в’язати 16 сантиметрів.

Дно шапочки в’яжемо узором, ряд лицевих петель, рід виворітних петель, наступним чином.

Убавляємо поступово через кожні 9 петель. 8 петель і так далі по 2 разом петлі. Коли на спицях залишиться 20 петель, збираємо їх на ниточку та тугенько стягуємо. Після цього ззаду робимо шов, але не до кінця (так як показано на фото).

Далі в’яжемо рюшу. Для цього набираємо на гачок по кругу петлі і пров’язуємо в наступному рядку із кожної петлі по 4 ст. з накидом. а в наступному рядку по 3 ст. з накидом. (фото).

Тепла шапочка для дівчинки - рюши

Для зав’язочок набираємо по 5 петель, та в’яжемо рядки з лицевих петель (28 рядків).

Шапочка готова. Нехай у холодні дні вона зігріває вашого малюка.

Тепла шапочка для дівчинки - зад

Тепла шапочка для дівчинки - перед

Автор:

Олена Малиш спеціально для сайту “Українське в’язання з любов’ю”.