Светрик-пончо для маленької красуніРозмір: 86-92 см

Вам буде потрібно:

  • троїцька пряжа “Підмосковна” 2 мотка: 100 гр – 250 м (50 вовна, 50 акрил)
  • спиці 3 і 3,5

Опис роботи.

Виріб в’яжемо по колу зверху.  Шишечки вив’язувати по схемі. 

На спиці №3,5 набрати 80 петель , з’єднати в коло і в’язати:

Светрик-пончо - шишечки1 і 2 ряд: – виворітні петлі  –  80 петель;

3 ряд: * 5 вив., з перекрученої нитки нижнього ряду вив’язати 1 лиц., * 5 вив (80 +16 = 96 петель)

4, 5, 6, 7 ряди: * 5 вив., 1 лиц. *, 5 вив.

8 ряд: * 5 вив, 1 лиц, шишечка спосіб 1 або спосіб 2 * 5 вив (96 +16 = 112).

9 ряд: 6 вив., (за рахунок шишечки додалася одна петля) 1 лиц *, 6 вив.

10 ряд:  * 6 вив., шишечка, 1лиц, * 6 вив (112 +16 = 128).

11-22 ряди: * 7вив., 1 лиц., * 7 вив.

23 ряд:  * 7 вив, 1лиц., шишечка, * 7 вив.

24 ряд: * 8 вив., 1лиц., * 8 вив.

25 ряд: * 8 вив., шишечка 1лиц, * 8 вив (160 петель).

26-32 ряд: * 9 вив., 1лиц * 9 вив.

Розділити в’язання:

  • 49 петель – спинка
  • 31 – рукав
  • 49 – перед
  • 31 – рукав,

Петлі для рукавів зняти на додаткові спиці (ми їх поки не в’яжемо!). Пров’язати  4 ряди тільки спинки туди-назад (лицьові ряди – 9 вив., 1 лиц. ; виворітні ряди – 9 лиц., 1 вив.,), за рахунок цього виріб не буде тягнути назад.

33 ряд: (5 ряд спинки) між спинкою і передом (з двох сторін) набрати по 6 петель (49 +6 +49 +6 = 110), в’язати по малюнку;

34 ряд: пров’язати по малюнку (набрані петлі пров’язати виворітними);

35-37 ряд (між вив’язування шишечок має бути 12 рядів) по малюнку;

38 ряд: з шишечками;

39 ряд: по малюнку;

40 ряд: з шишечками;

Далі в’язати до потрібної довжини (12 рядів по малюнку; ряд з шишечками; ряд по малюнку; ряд з шишечками; 12 рядів по малюнку і т.д.), пров’язати 2 ряди резинкою 1 на 1,  закрити всі петлі по візерунку.

Правий рукав.

Набрати (від середини переду і спинки по кромці переду) 10 петель (перша петля повинна бути рівно посередині), пров’язати по візерунку 31 петлі з відкладеної спиці + набрати 9 по кромці спинки (замкнути в коло) = 50 петель. Далі набрані петлі включити у візерунок виворітними петлями, в’язати до бажаної довжини (4 доріжки, на кожній по 5 візерунків шишечки), пров’язати  2 ряди  резинкою  1 на 1, після чого закрити всі петлі по візерунку.

Лівий рукав.

В’язати аналогічно правому (петлі набрати в дзеркальному порядку).

Комір.

Підняти 80 петель на спиці з горловини і в’язати 8 рядів лицьовими петлями по кругу. В 5 і 7 ряді рівномірно убавити по 4 петлі (80-4-4 = 72). Далі пров’язати  8 рядів резинкою  2 на 2. Розділити в’язання біля лівого плеча на дві частини і в’язати туди назад резинкою 15 рядів, закрити всі петлі по малюнку.