• Ширина: приблизно 44 см
  • Висота: приблизно 51 см (72 см з ручками)

Щільність в’язання:

  • 16 ст. б/ н х 19 рядів в 1 нитку Fabel і 1 нитку Lin = 10 х 10 см
  • довжина 5 груп стовпчиків з/н = приблизно 13 см по ширині

Вам знадобиться:

  • Drops Fabel (75% шерсть superwash; 25% поліамід; 205 м/50 г) 150 г колір 543р,
  • Drops Lin (100% льон; 120 м/50 г) 300 г колір 103
  • гачок 5 мм.

Важливо: всі вимірювання виконуються, коли деталь розкладена на плоскій поверхні.

Кола ст. б/ н (відноситься до сумки): починати кожне коло ст. б/ н з 1 пов. п., в’язати 1 ст. б/ н в кожен ст. б/ н, закінчити 1 напівстовпчик в 1-й ст.

Групи стовпчиків з/ н: 1 група стовпчиків з/ н = [2 ст. з/ н, 2 пов. п., 2 ст. з/ н] в один і той же ланцюжок пов. п. Починати кожне коло груп стовпчиків з/ н з напівстовпчика до 1-го ланцюжка пов. п., [3 пов. п., 1 ст. з/ н, 2 пов. п., 2 ст. з/ н] в один і той же ланцюжок пов. п, потім 1 група стовпчиків з/ н в кожен ланцюжок пов. п, закінчити 1 напівстовпчик в 3-ю пов. п від початку кола.

Ст. б/ н по колу (відноситься до ручок): після останнього ст. б/ н в 1-му колі в’язати 1 ст. б/ н у наст. ст. б/ н (= 1-й ст. б/ н від початку 1-го кола), потім в’язати по колу з 1 ст. б/ н в кожен ст. б/ н.

Сумка гачком "Вогонь і земля"Опис роботи.

Сумка: в’язати по колу подвійною ниткою – в 1 нитку Fabel і 1 нитку Lin наст. чином:

Коло 1: в’язати 2 пов. п., 8 ст. б/ н в першу пов. петлю, закінчити 1 напівстовпчик в 1-й ст. б/ н = 8 ст. б/ н – див кола ст. б/ н вище.

Коло 2: в’язати 2 ст. б/ н в кожен ст. б/ н = 16 ст.

Коло 3: в’язати * 1 ст. б/ н у наст. ст. б/ н, потім 2 ст. б/ н у наст. ст. б/ н *, повторювати від * – * = 24 ст. б/ н (8 нових п).

Коло 4: в’язати * 1 ст. б/ н в кожен з наст. 2 ст. б/ н, потім 2 ст. б/ н у наст. ст. б/ н *, повторювати від

Коло 5: в’язати * 1 ст. б/ н в кожен з наст. 3 ст. б/ н, потім 2 ст. б/ н у наст. ст. б/ н *, повторювати від

Круг 6: в’язати * 1 ст. б/ н в кожен з наст. 4 ст. б/ н, потім 2 ст. б/ н у наст. ст. б/ н *, повторювати від

Коло 7: в’язати * 1 ст. б/ н в кожен з наст. 5 ст. б/ н, потім 2 ст. б/ н у наст. ст. б/ н *, повторювати від

Круг 8: в’язати 1 ст. б/ н в кожен ст. б/ н = 56 ст.

Повторювати 7-й і 8-й кола для прибавлення 8 нових петель кожне 2-ге коло (тобто в’язати 1 ст. б/ н у наст. 6, 7, 8 і т.д. ст. б/ н, потім 2 ст. б/ н у наст. ст. б/ н) до тих пір, поки не буде 96 ст. б/ н на коло в’язати 1 коло, виконуючи 1 ст. б/ н в кожний ст. б/ н (= 18-й коло).

Коло 19: в’язати * 1 ст. б/ н в кожен з наст. 7 ст. б/ н, потім 2 ст. б/ н у наст. ст. б/ н *, повторювати від * – * = 108 ст. б/ н (12 нових п).

Сумка гачком "Вогонь і земля"Коло 20: в’язати 1 ст. б/ н в кожний ст. б/ н = 108

Повторювати 19-й і 20-й коло для прибавлення 12 нових п кожний 2-й коло (тобто в’язати 1 ст. б/ н у наст. 8 і 9 ст. б/ н, потім 2 ст. б/ н у наст. ст. б/ н) до тих пір, поки не буде 132 ст. б/ н на круг.

Потім в’язати 1 ст. б/ н в кожний ст. б/ н до висоти деталі 9 см від останнього прибавлення (довжина деталі складе приблизно 22 см від 1-го кола).

Потім в’язати наст. чином: в 1-й ст. б/ н в’язати [3 пов. п., 1 ст. з/ н, 2 пов. п., 2 ст. з/ н], * пропустити 3 ст. б/ н, 1 група стовпчиків з/ н у наст. ст. б/ н * – див групи стовпчиків з/ н вище, повторювати від * – * все коло закінчити пропускаючи 3 ст. б/ н і в’язати 1 напівстовпчик в 3-ю пов. п. від початку кола = 33 групи стовпчиків з / н. В’язати кола з групами стовпчиків з/ н приблизно 23 см (довжина деталі складе приблизно 45 см від 1-го кола).

В’язати наст. кола наст. чином: 1 пов. п., 3 ст. б/ н в кожен ланцюжок пов. п все коло закінчити 4 ст. б/ н в останній ланцюжок пов. п. кола = 100 ст. б/ н. В’язати 1 ст. б/ н в кожний ст. б/ н – 6 кіл. В’язати наст. кола наст. чином: 10 ст. б/ н, * 2 пов. п., пропустити 2 ст. б/ н, 26 ст. б/ н, 2 пов. п., Сумка гачком "Вогонь і земля"пропустити 2 ст. б/ н *, 20 ст. б/ н, повторювати від * – * ще 1 раз, закінчити 10 ст. б/ н = 4 отвори для ручок. Продовжити, виконуючи 1 ст. б/ н в кожний ст. б/ н (1 ст. б/ н в кожну пов. п. над отворами) – ще 6 кіл, обірвати і закріпити нитки (довжина деталі складе приблизно 6 см від 1-го кола з ст. б/ н після останнього кола з групами стовпчиків з/ н).

Ручки: в’яжуться по колу. В’язати 5 пов. п. в 2 нитки Lin, замкнути в кільце напівстопчиком. В’язати 1 ст. б/ н в кожну пов. п. = 5 ст. б/ н. Потім в’язати ст. б/ н по колу – див пояснення вище-приблизно 80 см (або до бажаної довжини), обірвати і закріпити нитки. Виконати другу ручку таким же чином.

Збірка: протягнути кінці ручок через отвори на сумці на ЛС, зробити вузол з ЛС на кінці кожної ручки.

Сумка гачком "Вогонь і земля"