Розмір: 30 см х 30 см

Щільність в’язання: 1 квадрат = 12 х 12 см

Вам буде потрібно:

  • Drops Paris (100% бавовна; 75 м / 50 г)
    200 г колір 30, джинсовий
    50 г колір 21, м’ятний
    50 г колір 60, темно-рожевий
    50 г колір 58, рожевий
    50 г колір 61, персиковий
    50 г колір 17, брудно-білий
    50 г колір 29, блакитний
  • гачок 5 мм

Порада 1: через зміни кольору в кожному колі в’язати перший ст. з/ н в кожному колі наст. чином: зробити 2 накида на гачок, вставити гачок в останню петлю попередн. кола, зробити 1 накид і протягнути через петлю, зробити 1 накид і протягнути через 2 п, зробити ще 1 накид і протягнути через останні 2 п.

Порада 2: закріплювати нитку після кожної зміни кольору.

Ст. б/ н по колу (відноситься до бретельки): після останнього ст. б/ н в 1-му колі в’язати 1 ст. б/ н наст. ст. б/ н (= 1-й ст. б/ н від початку 1-го кола), потім в’язати по колу, виконуючи 1 ст. б/ н в кожен ст. б/ н.

Зміна кольору: виконується в кожному колі. Вик. 1 колір коли починаєте 1 коло, потім колір 2 в 2-му колі, колір 3 в 3-му колі і на закінчення колір 4 в 4-му колі.

Сумка гачком "Святкування весни"Квадрат 1:

  • колір 1: рожевий
  • колір 2: персиковий
  • колір 3: м’ятний
  • колір 4: джинсовий

Квадрат 2:

  • колір 1: блакитний
  • колір 2: темно-рожевий
  • колір 3: рожевий
  • колір 4: джинсовий

Квадрат 3:

  • колір 1: рожевий
  • колір 2: м’ятний
  • колір 3: персиковий
  • колір 4: джинсовий

Квадрат 4:

  • колір 1: темно-рожевийСумка гачком "Святкування весни"
  • колір 2: брудно-білий
  • колір 3: м’ятний
  • колір 4: джинсовий

Квадрат 5:

  • колір 1: темно-рожевий
  • колір 2: блакитний
  • колір 3: брудно-білий
  • колір 4: джинсовий

Квадрат 6:

  • колір 1: персиковий
  • колір 2: рожевий
  • колір 3: блакитний
  • колір 4: джинсовий

Опис роботи.

Сумка складається з 13 квадратів, зшитих разом відповідно до рис. М.1. Квадрати 3 та 5 виконуються 1 раз, квадрати 1 і 6 виконуються 2 рази, квадрат 2 виконується 3 рази і квадрат 4 виконується 4 рази.

Квадрат.

Початок: в’язати 6 пов. п. гачком 5 мм і замкнути в кільце 1 напівстопчиком в першу пов. петлю.

Коло 1: в’язати 3 пов. п., 2 ст. з/ н в кільце пов. петель, * 3 пов. п., 3 ст. з/ н в кільце пов. петель *, повторювати від * – * всього 3 рази і закінчити 3 пов. п. і 1 напівстовпчик в 3-ю пов. п. від початку кола. Обірвати нитку і змінити колір. Повернути деталь.

Коло 2: в’язати 3 ст. з/ н в перший ланцюжок пов. п, 3 пов. п., 3 ст. з/ н в один й той же самий ланцюжок пов. п, * 1 пов. п., 3 ст. з/ н у наст. ланцюжок пов. п, 3 пов. п., 3 ст. з/ н в один і той же ланцюжок пов. п *, повторювати від * – * всього 3 рази і закінчити 1 пов. п і 1 напівстовпчик в перший ст. з/ н в початок кола. Обірвати нитку і змінити колір. Повернути деталь.

Коло 3: в’язати 3 ст. з/ н в перший ланцюжок пов. п, 1 пов п, * 3 ст. з/ н у наст. ланцюжок пов. п, 3 пов. п, 3 ст. з/ н в один й той же самий ланцюжок пов. п, 1 пов. п, 3 ст. з/ н у наст. ланцюжок пов. п, 1 пов. п. *, повт. від * – * всього 3 рази, 3 ст. з/ н у наст. ланцюжок пов. п, 3 пов. п, 3 ст. з/ н в один й той же самий ланцюжок пов. п, 1 пов. п і закінчити 1 напівстопчиком в перший ст. з/ н в початок круга. Обірвати нитку і змінити колір. Повернути деталь.

Коло 4: в’язати 3 ст. з/ н в перший ланцюжок пов. п, 1 пов. п., * 3 ст. з/ н у наст. ланцюжок пов. п, 3 пов. п., 3 ст. з/ н в один і той же ланцюжок пов. п, 1 пов. п., 3 ст. з/ н у наст. ланцюжок пов. п, 1 пов. п., 3 ст. з/ н у наст. ланцюжок пов. п, 1 пов. п. *, повторювати від * – * всього 3 рази, 3 ст. з/ н у наст. ланцюжок пов. п, 3 пов. п., 3 ст. з/ н в один і той же ланцюжок пов. п, 1 пов. п. і закінчити 1 напівстопчиком в перший ст. з/ н на початку кола. Обірвати нитку.

Збірка: зшити квадрати по мал. М.1. На мал. М.2 показана зшита сумка.

Бретелька: в’яжеться по колу. В’язати 5 пов. п. ниткою колір джинсовий і замкнути в кільце 1 напівстопчиком в першу пов. петлю. В’язати 1 ст. б/ н в кожну пов. п = 5 ст. б/ н. Потім в’язати ст. б/ н по колу – див пояснення вище – приблизно 180 см, обірвати і закріпити нитку. Встановити бретельку через обидва шари у верхньому куті на 1 стороні сумки і через обидва шари у верхньому куті на іншій стороні сумки. Зшити кінці разом.

Сумка гачком "Святкування весни" - схема

Сумка гачком "Святкування весни"

Сумка гачком "Святкування весни"