Зелена сукня зв’язана гачком стовпчиками з накидом і філейної сіткою, на якій вив’язани оборки. Ніжний колір сукні та ажурні оборки надають особливу жіночність моделі.

Розмір: 40/42

Щільність в’язання: 24 п. і 12 р. = 10 х 10 см

Вам буде потрібно:

  • 600 г пряжі Anne Círculo (100% мерсеризована бавовна, 500 м/100 г) зеленого кольору;
  • гачок № 1.5 мм;
  • Блискавка довжиною 40 см

Візерунки:

  • Філейна сітка: в’язати за схемою 5;
  • Оборки: в’язати за схемами 1-4;

Використовувані скорочення:

пв. п. – повітряна петля;

СБН – стовпчик без накиду;

С1н – стовпчик з 1 накидом

Опис.

Спідниця.

Гачком зв’язати ланцюжок з 210 пв. п. + 3 пв. п. підйому і далі в’язати наступним чином: 210 с1н, потім зв’язати 3 с1н, п. філейної сітки за схемою 5, 3 с1н. Так зв’язати 3 р.

Далі в’язання замкнути в коло і продовжувати в’язати за схемою 5. В 16-м р. рівномірно прибавити 5 п. (1 прибавлення = 2 пв. п., 1 с1н), в 21-м р. зробити 6 прибавлень.

На висоті 40 см від початку в’язання в’язати за схемою 1, потім виконати 1 р. СБН. В’язання закінчити.

Блузка

Як основу використовувати перший р. спідниці. Зв’язати 3 р. С1н, потім в’язання розподілити таким чином: 52 с1н спинки, 104 с1н переду і 52 с1н іншого боку спинки. В’язати кожну сторону окремо.

Перед.

В’язати с1н, прибавляючи з обох сторін у кожному 3 р. 3 х 1 с1н. На висоті 12 см від початку в’язання блузки для пройм убавити (не пров’язувати) з обох сторін у кожному р. 1 х 6 с1н, 3 х 3 с1н і 1 х 5 с1н.

Спинка, права частина.

В’язати на п. спинки с1н, прибавляючи з правого боку в кожному 3 р. 3 х 1 п. На висоті 12 см від початку в’язання блузки для пройм убавити (не пров’язувати) з обох сторін у кожном р. 1 х 6 с1н, 1 х 4 с1н і 1 х 1 с1н. Продовжувати зменшення до висоти 30 см від початку в’язання блузки.

Спинка, ліва частина: в’язати симетрично правій частині спинки.

Правий рукав.

Гачком зв’язати ланцюжок з 60 пв. п. і 1 пв. п. підйому і зв’язати 1 р. арок (= * 2 пв. п, 2 п. основи пропустити, 1 СБН *, повторювати від * до * до кінця р.) і потім обв’язати кожну арку 3 с1н = 57 с1н. Продовжувати в’язання с1н, прибавляючи з обох сторін у кожному 3 р. 8 х 1 с1н. На висоті 22 см від початку в’язання в’язати пройму.

Пройма правого боку рукава – убавити (не пров’язувати) з правої сторони в кожному р. 1 х 6 с1н., 1 х 2 с1н і 7 х 1 с1н., Потім зв’язати 4 р. без убавлень, потім убавити з правого сторони в кожному р. 1 х 1 с1н і 2 х 3 с1н. В’язання закінчити.

Пройма лівого боку рукава: убавити з лівої сторони в кожному р. 1 х 6 с1н, 1 х 2 с1н і 2 х 1 с1н, пров’язати 6 р. без убавлень, потім убавити з лівої сторони в кожному р. 2 х 1 с1н, 3 х 2 с1н і 1 х 5 с1н. В’язання закінчити.

Лівий рукав: в’язати симетрично правому.

Збірка.

Виконати бокові шви, шви рукавів, вшити рукава в пройми. На спинці вшити блискавку. Виріз горловини обв’язати 1 р. СБН і 1 р. за схемою 4. Нижній край рукавів обв’язати 1 р. СБН. Зробити оборки наступним чином:

Блуза: 5-й р. від початку в’язання блузки обв’язати за схемою 2, 8-й р. – за схемою 1.

Спідниця:

1-й р. від початку в’язання спідниці обв’язати за схемою 3,

6-й р. – за схемою 1,

9-й р. – за схемою 3,

14-й р. – за схемою 2,

18-й р. – за схемою 3,

22-й р. – за схемою 1,

26-й р. – за схемою 3,

30-й р. – за схемою 2,

34-й р. – за схемою 3.

Всі оборки обв’язати 1 р. СБН і в’язання закінчити.

Сукня "Перловий настрій" - схема 1Сукня "Перловий настрій" - схема 2Сукня "Перловий настрій" - схема 3Сукня "Перловий настрій" - схема 4Сукня "Перловий настрій" - схема 5

Сукня "Перловий настрій"

Джерело:

Танюшечка тата 

radikal.ru