Сукня Ignazia

Романтичний і елегантний образ леді – ажурні мережива і яскровий ліловий – не можна не закохатися!

Розміри: 36/38 і 42/44.

Матеріали:

  • пряжа Schulana “Kid-Seta” (70% мохер, 30% шовк, 210 м/25 г): ок. 100 (150) г фіолетового кольору № 42
  • прямі спиці №4,5 та 5
  • гачок addi № 3,5

Ажурний візерунок А: в’язати за схемою А. Почати з 8 п. перед 1-й стрілкою, в’язати 6 (7) х раппорт = 16 п. між стрілками, закінчити 9 п. після 2-й стрілки. В’язати Зх р. 1-14, потім 1х р. 15-28 = 56 р.

Ажурний візерунок В: в’язати за схемою B. Почати з 7 перед 1-й стрілкою, виконати 6 (7) х раппорт = 14 п. між стрілками, закінчити 8 п. після 2-й стрілки. В’язати Зх р. 1-12, потім 1х р. 13-24 = 48 р.

Ажурний візерунок С: в’язати за схемою C. Почати з 6 п. перед 1-й стрілкою, виконати 6 (7) х раппорт = 12 Мп. між стрілками, закінчити 7 п. після 2-й стрілки. Постійно повторювати р. 1-10.

Край піко: виконати гачком 1 з’єдн ст. з в’язаного полотна і 1 пв. п. замість 1-го ст. б. н., * 1 піко (= 3 пв. п. і 1 ст. б.н. в 1-у пв. п.), 1 ст. б.н., постійно повторювати від *. Ст. б. н. між піко вив’язувати гачком з кожного 3-го р. в’язаного полотна, на горизонтальній поверхні вводити гачок в кожну 2-у п.

Щільність в’язання:

  • 17 п. і 24 р., ажурного візерунка А і В спицями № 5 = 10 х 10 см;
  • 19 п. і 22 р., ажурного візерунка С спицями N9 4,5 = 10 х 10 см.

Опис роботи.

Спинка.

Набрати 135 (151) п. спицями № 5 і, починаючи з 1 вив. р., в’язати 3 р. лиц. гладдю. Потім розподілити п. наст. чином: кром., 10 п. лиц. гладі, 113 (129) п. ажурного візерунка А, 10 п. лиц. гладі, кром.

У 34-му р.. = 14 см від набірного краю убавити в ділянках лиц. гладі по 1 п. Для цього на початку р. пров’язати останню п. лиц. з гладі з першими 2 п. ажурного візерунка разом лиц., а наприкінці р. 2 останні п. ажурного візерунка пров’язати з 1-й п. лиц. гладі разом лиц. з нахилом вліво (= 1 п. зняти, як лиц., наст. п. пров’язати лиц. і протягнути через неї зняту п.). Повторити ці убавки ще 2х у кожному 10-му р..

Через 24,5 см = 56 + 3 р. від набірного краю – на спиці 115 (129) п. – розподілити п. наст. чином: кром., 7 п. лиц. гладі, 99 (113) п. ажурного візерунка В, 7 п. лиц. гладі, кром.

У 9-му р.. ажурного візерунка В убавити в ділянках лиц. гладі по 1 п., як описано вище. Повторити ці убавки ще 1х у наст. 6-му р.. = 89 (101) п.

Через 19 (16,5) см = 42 (36) р.. ажурного візерунка С або 63,5 (61) см = 149 (143) р.. від набірного краю закрити для пройм з обох сторін 1х по 4 п. і в кожному 2-му р.. ще 2х по 2 п. і 4х по 1 п. = 65 (77) п. При цьому стежити за тим, щоб кол-во накидов і пров’язаних разом п. всередині р. збігалося.

Сукня Ignazia - викрійкаНа висоті пройм 15,5 (18) см = 34 (40) р., закрити для вирізу горловини середні 27 п. і спочатку закінчити ліву сторону. З внутрішнього краю для заокруглення закрити в кожному 2-му р.. ще 1х 4 п. і 1х 3 п.

На висоті горловини 2,5 см = 6 р. закрити 12 (18) п. плеча що залишилися.

Другу сторону закінчити симетрично.

Перед.

В’язати як спинку, але для більш глибокого вирізу горловини на висоті пройм 12 (14,5) см = 26 (32) р.. закрити середні 19 п. Для заокруглення з внутрішнього краю закрити в кожному 2-му р.. 1х 4 п., 2х по 2 п. і Зх по 1 п.

Збірка.

Виконати плечові і бокові шви. Виріз горловини і пройми обв’язати гачком краєм “піко”.

Горловину і пройми для стабільності обв’язати зсередини гачком по лінії кром. п. або закритих п. 1 р.. з’єдн. ст.

Сукня Ignazia - схеми

V-014

Джерело:

Verena Stricken, 2013 Sommer