Розмір: S – М – L – XL – XXL – XXXL

Щільність в’язання: 24 п x 48 p хустковою в’язкою = 10 x 10 см

Вам знадобиться:

  • Drops Fabel (75% шерсть superwash; 25% поліамід; 205 м/50 г) колір 604pl, вид на океан: 300-350-350-400-400-450 г, колір 100, брудно-білий: 50 г для всіх розмірів
  • кругові спиці 3 мм (60 см)
  • гачок 3 мм
  • гудзики: 3-3-3-4-4-4 шт

Спідниця: в’яжеться прямими і зворотними рядами на кругових спицях в поперечному напрямку.

Для отримання додаткової ширини внизу спідниці, в’язати укороченими рядами. Деталь виконується хустковою в’язкою, тобто всі ряди в’язати лицьовими.

Набрати 115-120-125-130-135-140 п на 2 кругові спиці 3 мм (це робиться, щоб уникнути затягнутого набірного краю) ниткою Вид на океан. Витягнути одну з спиць і потім в’язати як описано нижче.

В’язати перший ряд наступним чином (від талії вниз):

в’язати 9-10-11-12-13-14 п, вставити маркер 1,

в’язати 11-12-13-14-15-16 п, вставити маркер 2,

в’язати 17-18-19-20-21-22 п, вставити маркер 3,

в’язати 9-10-11-12-13-14 п, вставити маркер 4,

в’язати 9-10-11-12-13-14 п, вставити маркер 5,

в’язати 6 п, вставити маркер 6,

в’язати 6 п, вставити маркер 7,

в’язати 6 п, вставити маркер 8,

в’язати 6 п, вставити маркер 9,

в’язати 6 п, вставити маркер 10,

в’язати 6 п, вставити маркер 11,

в’язати 6 п, вставити маркер 12,

в’язати 6 п, вставити маркер 13,

в’язати 6 п, вставити маркер 14,

в’язати 6 петель що залишилися.

Зміщати маркери вгору в міру в’язання.

Продовжити в’язати укороченими рядами наст. чином (важливо! затягувати нитку при кожному повороті в середині деталі перед продовженням, щоб уникнути отворів):

* В’язати 2 р ниткою брудно-білого кольору прямими і зворотними рядами на всіх петлях (1-й ряд = ВС), в’язати 10-10-10-10-12-12 р ниткою Вид на океан прямими і зворотними рядами на всіх петлях (= 12-12-12-12-14-14 рядів хустковою в’язкою на всіх петлях).

Потім в’язати до маркера 1, повернути і в’язати у зворотному напрямку.

в’язати до маркера 2, повернути і в’язати у зворотному напрямку

в’язати до маркера 3, повернути і в’язати у зворотному напрямку

в’язати до маркера 4, повернути і в’язати у зворотному напрямку

в’язати до маркера 5, повернути і в’язати у зворотному напрямку

в’язати до маркера 6, повернути й в’язати в зворотному напрямку

в’язати до маркера 7, повернути й в’язати в зворотному напрямку

в’язати до маркера 8, повернути й в’язати в зворотному напрямку

в’язати до маркера 9, повернути й в’язати в зворотному напрямку

в’язати до маркера 10, повернути і в’язати у зворотному напрямку

в’язати до маркера 11, повернути й в’язати в зворотному напрямку

в’язати до маркера 12, повернути й в’язати в зворотному напрямку

в’язати до маркера 13, повернути й в’язати в зворотному напрямку

в’язати до маркера 14, повернути й в’язати в зворотному напрямку над 6 петлями що залишилися .

Перейти на брудно-білий колір і в’язати 2 р прямими і зворотними рядами на всіх петлях.

Повернутися на нитку Вид на океан і в’язати до маркера 14, повернути деталь і в’язати у зворотному напрямку.

Потім в’язати до маркера 13, повернути й в’язати в зворотному напрямку.

в’язати до маркера 12, повернути й в’язати в зворотному напрямку.

в’язати до маркера 11, повернути й в’язати в зворотному напрямку.

в’язати до маркера 10, повернути і в’язати у зворотному напрямку.

в’язати до маркера 9, повернути й в’язати в зворотному напрямку.

в’язати до маркера 8, повернути й в’язати в зворотному напрямку.

в’язати до маркера 7, повернути й в’язати в зворотному напрямку.

в’язати до маркера 6, повернути й в’язати в зворотному напрямку.

в’язати до маркера 5, повернути і в’язати у зворотному напрямку.

в’язати до маркера 4, повернути і в’язати у зворотному напрямку.

в’язати до маркера 3, повернути і в’язати у зворотному напрямку.

в’язати до маркера 2, повернути і в’язати у зворотному напрямку.

в’язати до маркера 1, повернути і в’язати у зворотному напрямку.

в’язати 10-10-10-10-12-12 р прямими і зворотними рядами на всіх петлях ниткою Вид на океан *.

Повторювати від * – * до висоти деталі приблизно 64-72-78-86-100-108 см по верху, закінчити після 1 цілого повтору так, щоб візерунок збігся при зшиванні спідниці по боковому шву.

Потім дуже вільно закрити петлі починаючи від нижнього краю (= с ВС), закривати петлі, поки не залишиться 27-27-27-35-35-35 п у верху з боку талії. В’язати 10 р прямими і зворотними рядами над цими петлями ниткою Вид на океан для планки гудзиків, потім закрити петлі.

Збірка: підняти лицьовими з ЛС по 1 п в кожен рубчик (2 ряди хустковою в’язкою) уздовж всього верхнього краю спідниці на кругові спиці 3 мм ниткою Вид на океан. В’язати пояс прямими і зворотними рядами наступним чином: в’язати 1 ряд – всі лиц з ВС, одночасно вирівнюючи кількість петель до 154-174-188-208-240-260.

Потім в’язати 10 рядів – всі лиц прямими і зворотними рядами на всіх петлях перед вільним закриттям петель.

Зшити спідницю край-в-край вгору до планки гудзиків. Гачком виконати 3-3-3-4-4-4 петлі для гудзиків вздовж сторони без планки наступним чином: почати з 1 ст. б/н в кожну з перших 3-х п, * 3 пов. п, пропустити 2 п, в’язати 1 ст. б/н в кожн. з наст. 6 п *, повторювати від * – * всього 3-3-3-4-4-4 рази, повернути й в’язати у зворотному напрямку з 1 ст. б/н в кожен ст. б/н і 2 ст. б/н в кожну арку пов. п. Пришити гудзики на планку гудзиків.

 Спідниця "Океанська хвиля" - викрійкаСпідниця “Океанська хвиля”Спідниця “Океанська хвиля”