Розмір: довжина 43 см

Щільність в’язання: 19 п х 24 р = 10 см х 10 см

Вам буде потрібно:

  • 2-4 мотка Lorna’s Laces Shepherd Worsted [100% superwash меринос;       205 м/113 г]
  • спиці 4.0 мм
  • гачок 3.75 мм
  • 6 гудзиків

Візерунок Бокс (кількість петель кратне 4 п):

Ряд 1 [ЛС]: 1 зняти, [2 лиц, 2 вив] до останніх 3 п, 3 лиц.

Ряд 2 [ВС]: 1 зняти, [2 вив, 2 лиц] до останніх 3 п, 2 вив, 1 лиц.

Ряд 3 [ЛС]: як Ряд 2.

Ряд 4 [ВС]: як Ряд 1.

Повторювати ряди 1 -4.

Зміна довжини спідниці: щоб зробити спідницю довше або коротше, набрати більшу або меншу кількість петель, але кратну 4. Різниця в 4 п збільшує довжину приблизно на 2.2 см.

Спідниця "Карнабі"Для в’язання спідниці потрібно вміти робити:

Опис роботи.

Планка для гудзиків.

Набрати 80 п. В’язати 8 рядів візерунком Бокс.

Панель спідниці.

В’язати 16 рядів візерунком Бокс. Виконати секцію укорочених рядів:

Ряд 1 [ЛС]: 1 зняти, 70 вив, обернути й повернути.

Ряд 2 [ВС]: вив до останньої петлі, 1 лиц.

Ряд 3 [ЛС]: 1 зняти, 60 лиц, обернути й повернути.

Парні ряди 4-12 [ВС]: вив до останніх 3 п, 3 лиц.

Ряд 5 [ЛС]: 1 зняти, 50 лиц, обернути й повернути.

Ряд 7 [ЛС]: 1 зняти, 40 лиц, обернути й повернути.

Ряд 9 [ЛС]: 1 зняти, 30 лиц, обернути й повернути.

Ряд 11 [ЛС]: 1 зняти, 20 лиц, обернути й повернути.

Ряд 13 [ЛС]: 1 зняти, 71 лиц, пров’язуючи обгортки разом з обгорнутими петлями; обернути й повернути .

Ряд 14 [ВС]: лиц до кінця.

Повторювати панель спідниці до досягнення довжини, достатньої для того, щоб обернути спідницю навколо стегон.

Планка для петлиць.

В’язати 9 рядів візерунком Бокс, закінчити поруч з ЛС.

Ряд 1 петлиці [ВС]: 1 зняти, в’язати 4 п по візерунку, * закрити 2 п, в’язати 9 п по візерунку (10 п на правій спиці після закриття); повторювати від * ще 5 разів, в’язати по візерунку до кінця.

Ряд 2 петлиці [ЛС]: 1 зняти, * в’язати по візерунку до закритих п, набрати 2 п на праву спицю, використовуючи петельний набір; повторювати від * ще 5 разів, в’язати по візерунку до кінця.

В’язати 3 ряди по візерунку, закінчити поруч з ВС.

Закрити 79 п по візерунку. Залишилася 1 п; ця петля у верхньому кутку спідниці.

Талія.

Для стабілізації кромки талії виконується два ряди напівстовпчиків гачком або спицями.

Обв’язування талії гачком: вставити гачок у що залишилася петлю. З ЛС роботи виконати по 1 напівстовпчику в кожну зняту п вздовж кромки талії. Повернути роботу. З ВС роботи в’язати 1 напівстовпчик в кожен напівстовпчик попередн. ряду. Закрити петлі.

Спідниця "Карнабі" - обв'язування талії гачком

Обв’язування талії спицями: з ЛС роботи підняти і відразу закрити 1 п в кожну зняту п вздовж кромки талії. Повернути роботу. Виконати другий ряд таким же чином.

Завершення роботи.

Сховати кінці ниток і заблокувати. Коли спідниця висохне, приміряти і відзначити шпильками місця для ґудзиків. Пришити ґудзики до планки, напроти петлиць.