Сонячні тапочки з бісеромРозмір: 37

Вам буде потрібно:

  • Пряжа-BAMBINO від NAKO (25% шерсть, 75% акрил) 130 м/50г.
  • Гачок №3.5
  • Бісер з великими отворами

Увага: Щоб в’язати з бісером, потрібно попередньо набрати його на нитку. Бісеринку вплутувати до накиду, тобто підтягнути її до попереднього стовпчика, зробити накид і зв’язати стовпчик з накидом. При цьому вона виявиться ззаду в’язання, це і буде наша лицьова сторона.

На схемі не намальовані підйомні петлі – на початку ряду замість стовпчика з накидом (ст. з / н) зв’язати 3 пв. п., замість стовпчика без накиду (ст.б / н) – 1 пв.п. В кінці кола зв’язати з’єднувальний стовпчик (з’єдн.ст.) у верхню пв.п. підйомного ланцюжка.

Сонячні тапочки з бісером

Отже, схема 1 – зв’язати колечко з 4 пв.п.

1 ряд – зв’язати в коло 12 ст. з / н,

2 ряд – ст. з / н в кожен стовпчик попереднього ряду, між ними робити по 1 пв. п.,

3 ряд – у кожен стовпчик попереднього ряду зв’язати по 2 ст. з / н, між кожною парою робити 1 пв. п.,

4 ряд ​​- у перший стовпчик кожної пари попереднього ряду зв’язати 1 ст. з / н, в 2-й – 2 ст. з / н, 1 пв. п., повторювати до кінця ряду.

Мисок.

Зв’язати 15 ст. з / н в кожен стовпчик і петлю попереднього ряду, в’язати в прямому і зворотному напрямку ще 2 ряди по 15 ст. з / н.

Далі або обрізати нитку і приєднати її до початку в’язання миска, або в’язати за схемою – 6 пв. п., з’єдн.ст. в основу перших стовпчиків миска, з’єдн.ст. в кожну з 6 пв.п. (щоб знову опинитися нагорі), 15 ст. б / н, 6 пв. п., з’єдн.ст. з іншого боку миска.

2 з’єдн. ст. в петлі кола (підйом для в’язання ст. з / н), 6 ст. з / н в арку з 6 пв.п., 2 ст. з / н в перший ст.б / н, 13 ст. з / н, 2 ст. з / н в останній ст.б / н, 6 ст. з / н в арку з 6 пв. п., з’єдн.ст. в коло через одну петлю.

Продовжуємо в’язати також, тільки пв.п. в арках і стовпчиків в них буде 7, поки на підошві не стане 25 стовпчиків = 5 смужок. Наступні 3 смуги – 7 пв.п. – 8 ст.; 8 пв.п. – 9 ст.; 9 пв.п. – 10 ст.

В останньому ряду замикаємо в’язання і в’яжемо по колу.

Схема 2.

На ній показана частина кола і остання смуга (9 пв. п., 10 ст.). Навпроти стрілки середина верху, праворуч на схемі дані перші 3 стовпчика підошви.

Наступні смуги в’яжемо по колу (початок кола – середній з 3-х ст.): 1 пв.п. (підйом), 1 ст.б / н, 9 пв.п., 25 ст. з / н (підошва), 9 пв.п., 1 ст.б / н, з’єдн.ст. в першу пв.п. Увага – далі всі ряди підошви в’яжуться ст. з / н. Так зв’язати 3 смуги. В 4-й смузі додати один стовпчик спочатку в’язання.

Бічна частина.

В’яжемо в прямому і зворотному напрямку.

1 ряд – 4 пв.п. (підйом), 1 ст.2 / н в другій ст. попереднього ряду, 7 пв.п., 25 ст. з / н, 7 пв.п., 2 ст.2 / н в останні 2 стовпчики.

2, 4, 6, 7, 8 ряд – все ст. з / н

3 ряд – 4 пв.п. (подд’ем), 1 ст.2 / н в другій ст. попереднього ряду, 5 пв.п., 25 ст. з / н, 5 пв.п., 2 ст.2 / н в останні 2 стовпчики.

4 ряд ​​- як 2-й

5 ряд – 3 пв.п. (подд’ем), 1 ст. з / н в другій ст. попереднього ряду, 5 пв.п., 25 ст. з / н, 5 пв.п., 2 ст. з / н в останні 2 стовпчики.

Скорочення п’яти, схема 3:

1 ряд – 13 ст. з / н, 3 ст. разом, 7 ст., 3 ст. разом, 13 ст.

2 ряд – 11 ст. з / н, 3 ст. разом, 7 ст., 3 ст. разом, 11 ст.

Далі або відриваємо нитку, або добираємося до куточка з’єдн.ст. і в’яжемо по 7 ст.б / н в ряду, з’єднуючись з бічними ст. з / н (1 ряд = 1 ст.) до верху. Обв’язуємо верхню частину – 3 ст.б / н, піко.

Сонячні тапочки з бісером

Джерело:
Магия вязания