Класична форма, смужки і фантазійні візерунки – запорука ефектного вигляду цього комфортного пуловера. Відтінки абрикосового і білого виглядають особливо гармонійно і жіночно.

Вам знадобиться:

  • 600 грам пряжі молочного кольору  і 350 грам  пряжі абрикосового кольору (100%  бавовни, 90 м/50 грам)
  • гачок №5.5

Основний візерунок.

Число набраних петель кратне 4 +3. В’яжемо за схемою. Починаємо з петель перед рапортом, повторюємо петлі рапорту, закінчуємо петлями після рапорту. Повторюємо з 1-го по 10-й ряд, звертаючи увагу на зміну кольорів. 

Опис роботи.

Спинка.

Абрикосовою ниткою в’яжемо ланцюжок з 95 повітряних петель + 1 повітряна петля підйому і в’яжемо основним візерунком. Через 47 см від набірного краю пропускаємо для пройм з обох сторін по 4 петлі. Через 66 см від набірного краю залишаємо для вирізу горловини середні 27 петель і обидві сторони в’яжемо роздільно. Для заокруглення з внутрішнього краю пропускаємо в кожному ряду 1 х 5 і 2 х 2 петлі. На 21 петлі плеча, які залишились, закінчуємо роботу через 70 см від набірного краю.

Перед.

В’яжемо так само, але з більш високим вирізом горловини. Для цього через 58 см від початку роботи залишаємо середні 17 петель і в кожному другому ряду другому ряду пропускаємо 1 х 5, 1 х 3 і 3 х 2 петлі. На 21 петлі плеча закінчуємо роботу на висоті спинки.

Рукава.Смугастий пуловер

Абрикосовою ниткою в’яжемо ланцюжок з 51 повітряної петлі + 1 повітряна петля підйому і в’яжемо основним візерунком. Через 14 см від набірного краю додаємо для скосів з обох сторін по 1 петлі і потім додаємо у кожному 3-му ряду 15 х 1 петлі відповідно з візерунком. Через 53 см від набірного краю роботу закінчуємо.

Збірка.

Виконуємо плечові шви. Вшиваємо рукава. Виконуємо бокові шви і шви рукавів. Край вирізу горловини обв’язуємо рожевою ниткою 1 круговим рядом стовпчиків без накиду і 1 рядом «рачого кроку».

Смугастий пуловер - схема