Розмір: 36/38.

Вам знадобиться:

  • 150 г червоної, 50 г темно-червоної пряжі Zeta (70% бавовни, 30% льону, 80 м/50 г)
  • 50 г світло-коралової і темно-коралової Zeta Color (70% бавовни, 30% льону, 80 м/50 г)
  • 50 г коралової і темно-червоною Opal Color (42% віскози, 58% поліаміду, 155 м/50 г)
  • гачок №3.5
  • машинка для плетіння шнура
  • червоний еластичний шнур

Щільність в’язання: 16 п. і 18 р. = 10 x 10 см.

Увага! Пряжею Opal Color в’язати в 2 нитки.

Послідовність чергування смуг з ст. б/н по 2 р. темно-червоних Opal, темно-коралових/коралових Opal, темно-червоних, світло-коралових, червоних, повторити послідовність 2 рази. Замінювати 1-й ст. б/н кожного ряду на 1 пов. п. підйому.

Опис роботи.

Плавки.

Почати з передньої частини і пов’язати темно-червоною ниткою Opal ланцюжок з 58 пов. п. + 1 пов. п. підйому. В’язати в зазначеній послідовності і потім ще по 2 р. темно-червоних Opal і темно-коралових = 22 см.

Потім в’язати середні 28 п. темно-червоною ниткою, при цьому залишити з обох сторін у кожному 2-му р. 2 х 1 і 3 х 2 п.

Після того як залишиться 12 п., зв’язати прямо 12 р. і потім додати з обох сторін у кожному 2-му р. 3 х 2 і 3 х 1 п.

Через 41 см від набірного краю в роботі знаходяться 30 п. Тепер зв’язати в кінці ряду темно-червоною ниткою Opal ланцюжок з 19 пов. п. У наступному ряду також зв’язати в кінці ланцюжок з 19 пов. п. і в’язати ст. б/н. Зв’язати 2 р. темно-коралових і потім в’язати на всіх петлях червоною ниткою.

Через 63 см від набірного краю роботу закінчити.

Бічні вставки

З їх допомогою можна регулювати ширину плавок. Для кожної вставки пов’язати з обох сторін передньої частини по 2 р. червоних, світло-коралових, темно-червоних, коралових Opal, темно-коралових, коралових Opal, темно-червоних, світло-коралових і червоних.

Виконати бокові шви і всі краї обв’язати 2 р. червоних. Втягнути в верхній край еластичний шнур.

Верх.

Для кожній чашечки зв’язати червоною ниткою по ланцюжку з 15 пов. п. +1 пов. п. підйому. Зв’язати 1-й р. ст. б/н, в останню пов. п. зв’язати 3 ст. б/н = середні петлі.

Продовжити роботу з іншого краю ланцюжка, тобто весь ланцюжок обв’язаний 1 раз і в ряду перебуває 31 п. В кінці ряду повернути. Наступний ряд в’язати коралової ниткою Opal. Потім зв’язати в кожному ряду 3 рази і в кожному 2-му р. в середні 3 п. по 2 п., щоб в цих рядах було додано по 3 п.

Зв’язати по 2 р. темно-червоних, світло-коралових, червоних. Opal темно-червоних, темно-коралових, Opal коралових, темно-червоних, червоних.

Зшити чашечки на 7 п. посередині один з одним червоною ниткою. Зв’язати на нижній край чашок світло-коралової ниткою 86 ст. б/н. Потім зв’язати 1 р. світло-коралових і по 2 р. червоних, Opal темно-червоних, темно-коралових, Opal коралових, темно-червоних і червоних, потім обв’язати червоною ниткою обидві сторони планки. Нитку зашити.

На машинці для плетіння шнура виконати 2 червоні зав’язки довжиною по 2 метри. Протягнути по зав’язці зверху через кожну чашечку і зав’язати вузлом. Провести зав’язки через плечі і перехрестити ззаду, провести вперед і протягнути через верхні бокові краї планки, перехрестити, провести до протилежних краях планки і протягнути через них, знову перехрестити і протягнути через нижні бічні краї планки, див. фото.

dh4Смугастий купальник

Смугастий купальник

За матеріалами:

Вязание крючком