Дивлячись на це прекрасне намисто, уявляла його на своїй шиї, як доповнення до вишиванки, або у вигляді браслету. Чомусь воно асоціювалось у мене з етностилем і виключно як намисто. Але зовсім нещодавно знайшла цікаву інформацію – виявляється це намисто призначене більше для ігор малюка під час годування. Слінгонамисто називають ще «мама намисто» і годувальним намистом. Це не тільки оригінальний і стильний аксесуар, а й прекрасна розвиваюча іграшка для вашого малюка. 

Навіщо потрібне слінгонамисто? Як тільки малюк починає проявляти інтерес до навколишнього світу, він стає активним і під час годування. Дитинка крутиться по сторонах, неспокійно відвертається на будь шерех, повертає голівку у бік вподобаних предметів… Ось така вона дитяча цікавість! Слінгонамисто допоможе сконцентрувати увагу малюка і врятує маму від щипків, подряпин, спроб повиснути на ланцюжку. Для мене, як для мами непосидючого малюка, таке намисто стало справжнім порятунком для мого волосся. Ігри із слінгонамистом, не лише рятують маму, але й розвивають дрібну моторику малюка, яка сприяє розвитку уваги, мислення, оптико-просторового сприйняття, зоровій і руховій пам’яті, мові. Під час довгих походів в слінгу вони також стануть незамінні. Рельєфна фактура в’язаних намистин, яскраві кольори, дрібні і великі дерев’яні намистини будуть привертати увагу малюка знову і знову. Обв’язані намистини тверді – їх можна використати як прорізувачі для зубчиків малечі. Мамі більше не страшні довгі поїздки в транспорті і черга в поліклініці.

Діткам взагалі подобаються маленькі кульки, які можна затиснути в кулачку, а ще ними можна гриміти, вони можуть шарудіти, їх можна колупати пальчиком, годувати ними маму… іграшка, яка завжди з собою в дорозі, і не впаде на підлогу!

Кожна намистина вив’язана вручну. Для в’язання намистин використовується 100% бавовна. Таке намисто можна підібрати під любий одяг – вибір кольорів муліне чи ірису досить великий. Виготовлення слінгонамиста ідеальний спосіб позбутися залишків ниток, що залишились у вас від попереднього в’язання. Товщина ниток може бути різною, так само як і гачки. Матеріал намистин дерево, пластмаса. Намисто має ковзаючу застібку, тому мама може зафіксувати їх на зручній для себе довжині.

Як за ними доглядати? Намисто можна прати вручну (температура 30 градусів). Сушити намисто найкраще при кімнатній температурі (можна попередньо промокнути його рушником).

В’язання слінгонамиста займе у вас зовсім небагато часу, а радість вашого малюка від нової іграшки стане для вас найвищою винагородою!

В’язати його дуже просто.

Починаємо обв’язку намистини з кільця аміругумі – нитку обернути навколо вказівного пальця 2 рази, витягнути петлю, зняти і пров’язати в кільце 6-7 стовпчиків без накиду. Все в’язання виконується тільки стовпчиками без накиду. Затягнути колечко.

Далі в’яжемо перший ряд: 1 повітряна петля підйому, по 2 стовпчика без накиду в кожну петлю попереднього ряду.

Наступний ряд (2-й) в’яжемо по спіралі, тобто для переходу на нього вже не потрібно робити повітряну петлю для підйому. Спіраль дасть нам рівну намистинку без переходу в ряди і шва.

В другому ряду починаємо робити прибавки таким чином: два стовпчики в першу петлю, один стовпчик в другу, два стовпчики в третю, один в четверту і так дальше, тобто прибавки робимо через стовпчик.

В третьому ряду прибавки робимо через два стовпчики, а в четвертому через три. В любому випадку в’язання потрібно «приміряти» на намистину. Адже намистини бувають різними – тут повна свобода для творчості і фантазії.

Схематично в’язання можна розділити на три частини: початок – робимо прибавки, середина в’яжемо по кругу без прибавок, закінчення – робимо зменшення в тому ж порядку в якому робили прибавки. Дов’язуємо до кінця, закріплюємо, обрізаємо і ховаємо нитку під в’язання. Так в’яжемо потрібну кількість намистин.

Окрім круглих намистин можна в намисто додати вив’язані власноруч квіти або маленькі іграшки, маленькі деревинні не обв’язані намистинки. Нанизуємо намистинки на шнурочок в довільній формі. Для шнурочка можна використати атласну стрічку, або купити готовий шнурочок вже з готовим замочком. Для того, щоб намистинки не ковзали по шнурку – закріплюємо їх вузликами до і після намистинок.

Все, наше намисто готове!

Для натхнення пропоную вам кілька цікавих фото на дану тему: