Розмір: 25-30 см після блокування

Вам знадобиться:

  • Близько 730 м тонкої пряжі
  • Спиці 3.25 мм.

Примітки:

1. Загальна ідея проста: пров’язати кілька рядів, закрити кілька петель, набрати стільки ж петель, скільки було закрито в попередньому ряду, знову пров’язати кілька рядів.

2. Розмір отворів можна регулювати, змінюючи кількість петель, яку ви закриваєте / набираєте.

3. Я використовую звичайний метод набору петель для початку шарфа, і петельний набір для отворів.

Опис роботи.

Набрати 110 п.

Ряди 1-6: лиц

Ряд 7: 5 лиц (закрити 10,8 лиц) 5 разів, закрити петлі 10, 5 лиц

Ряд 8: 5 лиц (набрати 10, 8 лиц) 5 разів, набрати 10, 5 лиц

Ряди 9-14: лиц

Ряд 15: закрити 6, 8 лиц, (закрити 10, 8 лиц) 5 разів, 6 лиц

Ряд 16: закрити 6, 8 лиц, (набрати 10,8 лиц) 5 разів, набрати 6

Ряд 17: лиц до кінця, набрати 6

Повторювати ряди 2-17 до досягнення бажаної довжини, потім закрити всі петлі.

Альтернативний метод.

Шарф "Швейцарський сир" - альтернативний метод

Виконання петлиці в одному ряду на 10 п.

Крок 1: в’язати до петлиці, нитка перед роботою, зняти наст п як вив, перевести нитку за роботу і залишити її там; * зняти наст. п з лівої спиці на праву. Перекинути 1-у зняту петлю над нею (рахувати як 1 закриту п). Повт. від * ще 9 раз (не використовуйте робочу нитку для в’язання петель, просто перекидаєте петлі). Повернути останню петлю на ліву спицю і повернути роботу.

Крок 2: нитка за роботою, набрати джгут-подібним набором 11 п, але при останній петлі, перевести робочу нитку вперед між 10 і 11 петлями і потім помістити 11 п на ліву спицю; повернути роботу.

Крок 3: нитка за роботою, зняти 1-у п з лівої спиці на праву спицю; перекинути зайву петлю, щоб закрити отвір. Продовжити до кінця ряду.

Опис роботи.

Набрати 74 п звичайним способом.

Ряд 1 (ЛС): лиц

Ряд 2-6: лиц

Ряд 7: 5 лиц (виконати петлицю на 10 п, 8 лиц) 3 рази, петлиця, 5 лиц = 74 п

Ряд 8-14: лиц

Ряд 15: закрити 6, 8 лиц, (петлиця, 8 лиц) 3 рази, 6 лиц

Ряд 16: закрити 6, лиц до кінця, набрати 6

Ряд 17: лиц до кінця, набрати 6

Повт. ряди 2-17 до бажаної довжини, потім закрити всі п.

Закриття петель: я в’яжу до ряду 14; потім в’яжу ряд 15, пропускаючи закриття 6 п. Закриваємо всі петлі як лиц в ряду 16 (ВС).

Шарф "Швейцарський сир"