Палантин в’яжеться знизу вгору, від нижньої облямівки до кінця центральної секції. Верхня облямівка (включаючи смугу з бісером) в’яжеться окремо і пришивається трикотажним швом.

Размер: 24 см х 165 см

Вам буде потрібно:

  • 350-500 м (1 моток) пряжі Handmaiden Fine Yarn Mini Maiden                                  (50% вовна, 50% шовк; 500 м / 100 г);
  • спиці 3.5 мм.

Щільність в’язання: 21 п х 30 р = 10 см лицьовою гладдю

Вставка бісеру.

Бісер вставляється по ЛС виробу з допомогою дуже тонкого сталевого гачка. Спочатку введіть гачок в отвір бісеренки і посуньте її у напрямку до ручки гачка. Перезніміть петлю зі спиці на гачок, дайте бісеренці зісковзнути з гачка на петлю. Поверніть петлю на ліву спицю і пров’яжіть її лицьовою.

Опис роботи.

Нижня облямівка.

Дуже вільно набрати 49 п. пров’язати лицьовими 4 ряди. Першу петлю кожного ряду знімати не пров’язуючи (як при в’язанні лицьовою). В’язати 1-8 ряди схеми облямівки 2 рази, потім 1-7 ряди ще 1 раз. По ширині раппорт узору повторюється 3 рази.

Смуга з бісером:

Ряд 1 [ВС]: 1 зняти, лиц. до кінця ряду.

Ряд 2 і 6 [ЛС]: 1 зняти, 3 лиц., [вставити бісер, 4 лиц] 9 разів.

Ряди 3-5: 1 зняти, лиц. до кінця ряду.

Ряд 7 [ВС]: 1 зняти, лиц. до кінця ряду.

Шарф-палантин “Кукурудзяні зерна”Центральна секція.

В’язати 1-16 ряди основної схеми 23 рази, потім 1-15 ряди ще 1 раз. По ширині раппорт узору повторюється 3 рази.

В’язати 1-3 ряди смуги з бісером. Обірвати нитку, залишивши хвостик приблизно 90 см завдовжки, який буде використаний для зшивання. Відкласти в’язання.

Верхня облямівка.

В’язати аналогічно нижньої каймі. В’язати 1-2 ряди смуги з бісером. Обірвати нитку, залишивши хвостик.

Збірка.

З’єднати дві зв’язані частини разом лицьовою стороною внутрішньо так, щоб робочі кінці спиць були справа, верхня облямівка зверху. Зшити деталі голкою трикотажним швом. Обірвати нитку, сховати кінці, залишивши хвостики 5 см, які будуть відрізані після блокування.

Замочити виріб в теплій воді з додаванням м’якого миючого засобу. Заколоти шпильками на рівній поверхні до повного висихання.

Шарф-палантин “Кукурудзяні зерна”