Шарф “ДНК”Щільність в’язання: 12 п х 18 р = 5 х 5 см на великих спицях

Вам буде потрібно:

  • 4 мотка HanekeWool Fashions Exotics (25% Baby Alpaca, 25% Merino, 50% Tencel, 120 м / 50 г)
  • спиці 2.75 мм і 3.5 мм

Візерунок Рис: (парне число петель)

Ряд 1: 1 лиц, 1 вив, повторювати до кінця ряду

Ряд 2: 1 вив, 1 лиц, повторювати до кінця ряду

Права міні-коса:

Ряд 1 (лицьова сторона): 2 лиц

Ряди 2 і 4 (зворотний бік): 2 вив

Ряд 3: в’язати лиц другу петлю (залишити 1-у петлю на спиці), потім пров’язати першу петлю, скинути обидві петлі зі спиці

Ліва міні-коса:

Ряд 1 (лицьова сторона): 2 лиц

Ряди 2 і 4 (зворотний бік): 2 вив

Ряд 3: в’язати лицьовою другу петлю за задню стінку (залишити 1-у петлю на спиці), потім в’язати лицьовою першу петлю, скинути обидві петлі зі спиці

Кромочні: в’язати лицьовою останню п кожного ряду. Першу петлю кожного ряду знімати як при в’язанні виворітної.

Шарф “ДНК”

Інструкції:

На менші спиці набрати 40 п (включаючи 2 кромочні петлі). Кромочні в’язати як зазначено вище, далі вони не вказані в описі.

В’язати 8 рядів візерунком Рис. Перейти на великі спиці.

Установчий візерунок: 5 п візерунком Рис, 2 п вив, 2 п правою міні-коси, 20 п коси ДНК, 2 п лівої міні-коси, 2 п вив, 5 п візерунком Рис.

Дотримуватися візерунку як встановлювалося, в’язати ряди 1 -38 візерунка ДНК. Повторити ряди 3-38 візерунка ДНК ще 4 рази (5 раппортов всього), закінчити рядами 39-40 візерунка ДНК.

Установчий ряд для резинки: 5 лиц, (4 вив, 4 лиц) 3 рази, 4 вив, 5 лиц.

В’язати до довжини резинки близько 30 см.

Знову в’язати як і раніше, установчий візерунок, крім того, що поміняти місцями ліву і праву коси. Візерунок ДНК не потрібно інвертувати – він виглядає однаково з лицьової сторони при в’язанні і вгору і вниз. В’язати 5 раппортов візерунка ДНК (подібно першій половині). Перейти на менші спиці, в’язати 8 рядів візерунком Рис, закрити петлі.

Заблокувати обережно, залишити до висихання.

Візерунок коса ДНК.

 Шарф “ДНК”

Шарф “ДНК”

Шарф “ДНК”

Шарф “ДНК”

Шарф “ДНК”

Шарф “ДНК”