шапочка з візерунком з кіс

Вам буде потрібно:

  • пряжа «Джині» (55% бавовни, 45% РАС, 170 м/50 г) – 50 г фісташкової, 50 г коричневою, 30 г білої,
  • спиці № 3,5.

Навушники.

Для кожного набрати 18 п. на спиці 3,5 ниткою фісташкового кольору, в’язати візерунком з «кісок» (1-й р. почати і закінчити 4 вив. петлями).
Для бічних скосів в кожному 2-му ряду після крайк. і 2 вив. петель з протягань вив’язати 10 разів по 1 п. відповідно з малюнком.

Потім в’язати 6 см пряме полотно. Для нижнього краю набрати на спиці білою ниткою 8 петель, потім пров’язати петлі з 2-го навушника, набрати ще 8 п., в’язати резинкою 6 р. білою, 4 р. коричневою ниткою, 6 см фісташковою візерунком з «кісок». При цьому при зміні кольору нитки 1-й р.. нового кольорового ділянки в’язати лиц. петлями. Далі в’язати резинкою 4 р. коричневою ниткою, 4 р. білою.

Для формування голівки шапочки в 6 рівномірно розподілених по колу рядах в кожному 2-му р. пров’язати разом 3 п. 8 разів. Потім у передостанньому ряду вив’язувати убавки (по 3 п.), а між ними пров’язати по 2 петлі разом. В останньому р. пров’язати всі петлі по 2 лиц. разом.
Решта 10 п стягнути. Шапочку зшити. Обв’язати білою ниткою «раковим кроком».

Шапочка з візерунком з косШапочка з візерунком з кіс