• 50 г пряжі Drops Fabel від Garnstudio (75% вовна superwash, 25% поліамід; 205 м/50 м), колір 100, брудно-білий;
  • 50 г пряжі Drops Alpaca від Garnstudio (100% альпака, 50 м/167 г), колір 0618m есо, світло-бежевий;
  • кругові спиці 2,5 мм.

Щільність в’язання:

26 п х 34 р лицьовою гладдю = 10х10 см.

Шапочка в’яжеться по колу. Візерунок в’язати за схемами М.1, М.2 і М.З лицьовою гладдю.

Опис роботи.

Набрати 144 п на кругові спиці 2.5 мм альпаки. Пров’язати 1 коло лиц. гладдю та продовжити резинкою 2 лиц х 2 вив, 3 см. Змінити нитку на Fabel, провязать 2 кола лиц. гладдю.

Продовжити за схемою М.1, а потім по М.2 – ОДНОЧАСНО в останньому колі схеми М.2 рівномірно убавити 24 п, пров’язуючи кожну 5-у і 6-у петлі разом лицьовою = 120 п. Продовжити за схемою М.З. Після схеми М.З на спицях 60 п.

Тепер закінчити деталь ниткою брудно-сірого кольору слід. чином:

1 коло – все лиц. Слід, коло: * 2 разом лиц, 1 лиц *, повторювати від *-* = 40 п.

Пров’язати 1 коло лицьовими, слід. коло – повторювати 2 разом лиц. уздовж всього кола = 20 п.

Обірвати нитку і протягнути її через петлі що залишились. Туго стягнути і закріпити нитку.

Довжина шапочки близько 24 см.

Зробити маленький помпон діаметром 4 см ниткою брудно-білого кольору і прикріпити до шапочці.

Позначення:

схема шапочка з оленями

15-2