1333060437_59

Гарна шапка-кепочка для дівчинки. 

Скорочення:

ПП – повітряна петля

СБН – стовпчик без накиду

СЗН – стовпчик з накидом

ПрСЗН – перехрещений стовпчик з накидом (досягається шляхом пров’язування 1 СЗН в другу петлю попереднього ряду, 1 ССН в першу петлю попереднього ряду)

2ПрСЗН – подвійний перехрещений стовпчик з накидом (досягається шляхом пров’язування 2 ССН в другу петлю попереднього ряду, 2 ССН в першу петлю попереднього ряду)

СП – сполучна петля (закінчувати кожен ряд сполучною петлею)

Опис роботи.

1 ряд: в початкове кільце пров’язати 3 ПП підйому + 16 СЗН

2 ряд: 3 ПП підйому, * 1 СЗН і під (за) цей СЗН пров’язати ще один СЗН *, повторювати до кінця ряду.

3 ряд: 3 ПП, * ПрСЗН, 2 СЗН *, повторювати до кінця ряду, ПрСЗН.

4 ряд: 3 ПП, * 2ПрСЗН, пропустити 1 петлю попереднього ряду *, повторювати до кінця ряду.

5 ряд: в’язати як 4-й ряд.

6-й ряд: * 2 СЗН + ПП +2 СЗН (галочка) в петлю 1-го СЗН з 2ПрСЗН * повторювати до кінця ряду.

7-й ряд: * 2 СЗН + ПП +2 СЗН під ПП між СЗН попереднього ряду *, повторювати до кінця ряду. Цей ряд можна повторювати до потрібної глибини.

8-й ряд: 5 ПП, * СБН під ПП між СЗН, 2 ПП, СЗН в проміжок між галочками попереднього ряду *, повторювати до кінця ряду.

9-й ряд: по 3 СБН під кожні 2 ПП попереднього ряду.

Козирок.

Розмір визначаємо після примірки і в’яжемо 3 ряди прямими і зворотними рядами стовпчиками без накиду, убавляючи по 1 петлі з кожного краю в кожному ряду.

Обв’язати по краю з’єднувальними стовпчиками.