Шаль "Пінкертон"Шаль складається з двох трикутних секцій, які в’яжуться в різних напрямках різними візерунками укороченими рядами.

Розмір: 122 см х 58 см

Щільність в’язання: 22 п х 32 р = 10 х 10 см

Вам знадобиться:

  • 2 мотка пряжі Hazel Knits Artisan Sock (90% меринос, 10% нейлон, 366 м/120 г)
  • спиці 3.5 мм і 4.5 мм (для закриття петель)

Шаль в’яжеться двома візерунками у двох різних напрямках.

Шаль може бути зв’язана з пряжі двох кольорів: трикутник лицьовій гладі одного кольору, ажурний трикутник – іншого кольору. Або можна виконати обидві трикутні секції смугами, щоб підкреслити незвичність конструкції.

Примітка. Корисно виділити маркером обгорнуту петлю, оскільки її може бути погано видно.

Опис роботи.

Шаль "Пінкертон" - викрійкаНа спиці меншого розміру набрати 242 петлі.

Трикутник лицьовою гладдю: в’язати укороченими рядами наст. чином:

Ряд 1 (ВС): вив. до останніх 3-х петель, обернути наст. петлю, повернути роботу, вставити маркер в обгорнуту петлю.

Ряд 2 (ЛС): лицьові до останніх 2-х петель, 2 разом лиц – 1 петля убавлена.

Ряд 3: вив. до 3-х петель перед обернутою петлею, обернути наст. петлю, повернути роботу, перенести маркер в нову обгорнуту петлю.

Повторити ряди 2 і 3 ще 58 разів, потім ще раз ряд 2-залишилося 182 петлі.

Наступ. ряд 1 (ВС): вив до кінця ряду, пров’язуючи обгортки разом з обгорнутими петлями.

Ажурний трикутник:

Ряд 1 (ЛС): * 2 разом лиц, накид, повт. від * до останніх 2-х петель, 2 разом лиц – 181 петля.

Ряд 2 (ВС): вив. до останніх 3-х петель, обернути наст. петлю, повернути роботу.

Ряд 3: * 2 разом лиц, накид, повт. від * до останніх 2-х петель, 2 разом лиц – 1 петля убавлена.

Ряд 4: вив. до 3-х петель перед обернутою петлею, обернути наст. петлю, повернути роботу.

Повторити ряди 3 і 4 ще 43 разів – 137 петель. Пров’язати ряд 3 ще раз – 136 п.

З ВС спицями більшого розміру дуже вільно закрити всі петлі виворітними, пров’язуючи обгортки разом з обгорнутими петлями.

Збірка.

Сховати кінці ниток. Заблокувати.

Шаль "Пінкертон"

Шаль "Пінкертон"

Шаль "Пінкертон"

Шаль "Пінкертон"