Шаль “Літнє небо”Розмір: ширина 193 см, висота 41 см по центру і 20 см по краях, після блокування

Щільність в’язання:

  • 15 п х 18 р = 10 см лицьовою гладдю;
  • 15 п х 23 р = 10 см візерунком із знятих петель

Вам буде потрібно:

  • пряжа Berroco Pure Pima (100% бавовна; 105 м / 50 г)
  • 2 мотка блакитного кольору (основний);
  • по 1 мотка жовтого, золотого, оливкового та темно-синього кольору
  • кругові спиці 6 мм

ML: вставити кінчик правої спиці в петлю на 2 ряди нижче наст. петлі на лівій спиці і витягнути довгу петлю правою спицею. Провязать наст. петлю лиц, потім перекинути витягнуту петлю над пров’язаною петлею.

Візерунок із знятих петель: (число п кратно 4 п + 5) Установчий ряд (ВС): жовтою ниткою, 2 вив, 1 вив обертаючи нитку двічі навколо спиці, * 3 вив, 1 вив обертаючи нитку двічі навколо спиці. Повторювати від * до 2-х останніх петель, 2 вив; не повторювати Установчий ряд.

Шаль “Літнє небо”Важливо: в’язати кожен раппорт з 4-х рядів, використовуючи кольори в порядку, даному в Інструкції.

Ряд 1 (ЛС): 2 лиц, * зняти 1 петлю з двома витками як при в’язанні виворітної (нитка за роботою), скидаючи додатк. витки, 1 лиц, ML (див. вище), 1 лиц; повторювати від * до 3-х останніх петель, зняти 1 петлю з витками (нитка за роботою), скидаючи додатк. витки, 2 лиц.

Ряд 2: 2 вив, 1 зняти як при в’язанні виворітної (нитка перед роботою), * 3 вив, 1 зняти як при в’язанні виворітної (нитка перед роботою); повторювати від * до 2-х останніх петель, 2 вив.

Ряд 3: лиц.

Ряд 4: 2 вив, 1 вив обертаючи нитку двічі навколо спиці, * 3 вив, 1 вив обертаючи нитку двічі навколо спиці; повторювати від * до 2-х останніх петель, 2 вив.

Повторювати ряди 1-4, переходячи на новий колір на початку 1-го ряду для кожного повтору.

Примітки:

  • Шаль навмисно в’яжеться на спицях більшого розміру, ніж зазвичай потрібно для цієї пряжі, для досягнення меншої щільності в’язання. Зняті петлі будуть повітряними, якщо виконувати їх на досить великих спицях.
  • Шаль “Літнє небо”Деталь починається з нижнього краю кольорової секції. Після завершення візерунка із знятих петель в’яжеться суцільна одноколірна секція, використовуючи убавлення і укорочені ряди.
  • Не обертайте петлі в точках повороту укорочених рядів. Проміжок між петлями в точках повороту буде замаскований шляхом пров’язування петель з обох сторін від проміжку разом як 2 рзм лиц протяжкою або 2 разом вив. Це одночасно дає вигнуту форму і убавлення петель

Шаль.

Ниткою жовтого кольору вільно набрати 321 п. 1 ряд (ВС) – всі вив, потім 1 ряд (ЛС) – всі лиц.
Ниткою жовтого кольору в’язати Установчий ряд візерунка з знятих петель.

Продовжити візерунком із знятих петель, в’язати 4 ряди, змінюючи колір нитки в зазначеному порядку, закінчити 4-м рядом узору: золотий, оливковий, темно-синій, блакитний, жовтий, золотий, оливковий, темно-синій – виконано 33 ряди візерунка, включаючи Установчий ряд. Ниткою блакитного кольору пров’язати 1-3 ряди візерунка, закінчити поруч по ЛС-виконано 36 рядів візерунка із знятих петель і 38 рядів всього; довжина деталі складе близько 17 см від набірного ряду.

Продовжити блакитною ниткою до кінця.

1 ряд (ВС) – всі вив.

Шаль “Літнє небо”Убавочний ряд (ЛС): 2 рзм лиц протяжкою, * 5 лиц, зняти 2 п як при в’язанні 2 разом лиц, 1 лиц, протяжка; повторювати від * до 7-х останніх петель, 5 лиц, 2 разом лиц – залишилося 241 п .

1 ряд (ВС) – всі вив.

Виконати серповидну секцію, використовуючи укорочені ряди і убавлення (див. примітки), наступним чином:

Скорочений ряд 1: (ЛС) 127 лиц, повернути.

Скорочений ряд 2: (ВС) 13 вив, повернути.

Скорочений ряд 3: 12 лиц, в’язати наст. 2 п (по 1 п з обох сторін від проміжку між петлями в точці повороту) разом як 2 рзм лиц протяжкою, 5 лиц, повернути – 1 п убавлена.

Скорочений ряд 4: 17 вив, пров’язати наст. 2 петлі (по 1 п з обох сторін від проміжку) як 2 разом вив, 5 вив, повернути – 1 п убавлена.

Скорочений ряд 5: 22 лиц, 2 рзм лиц протяжкою п на с обох сторін від проміжку, 5 лиц, повернути – 1 п убавлена.

Скорочений ряд 6: 27 вив, 2 разом вив п на с обох сторін від проміжку, 5 вив, повернути – 1 п убавлена.

Скорочені ряди 7-40: продовжити таким же чином, пров’язуючи по 5 додатк. петель в кожному ряду перед убавленням, потім в’язати 5 додатк. петель після убавлення, потім повернути – залишилося 203 п; перед поворотом в кінці скорочених рядів 39 і 40 не залишилося непров’язаних петель. Закрити всі петлі резинкою 1×1.

Завершення роботи.

Сховати кінці ниток. Заблокувати.

Шаль “Літнє небо”

Шаль “Літнє небо”