• М – жіночий середній або чоловічий маленький
  • L – жіночий або чоловічий великий середній
  • окружність: 21 см [23 см]
  • довжина: 24 см [26 см]

Щільність в’язання: 24 [22] п х 25 [23] р = 10 см, після блокування

Вам знадобиться:

Розмір М:

  • Cascade 220 ​​(100% вовна, 200 м / 100 г): 1 моток МС (7830 кораловий) і 1 моток СС (8010 натуральний);
  • панчішні спиці 3.5 мм і 4.0 мм

Розмір L:

  • Brown Sheep Lamb’s Pride Worsted (85% шерсть / 15% мохер; 174 м/113 г): 1 моток МС (М-06 Рукавиці “в ялинку”вугільний) і 1 моток СС (М-130 срібний)
  • панчішні спиці 3.75 мм та 4.5 мм
  • гачок 5 мм

Примітка:

  • Коло 14 – необов’язковий коло з дірочками. Пізніше можна протягнути шнур з помпонами через ці дірочки.
  • МС – основний колір
  • СС – додатковий колір

Манжета.

На спиці меншого розміру набрати 50 п кольором МС і розподілити на 4 панчішні спиці.

Коло 1: перейти на СС і в’язати лиц до кінця кола.

Коло 2: з’єднати для в’язання по колу, не перекручуючи; в’язати резинкою 1 лиц, 1 вив.

Рукавиці “в ялинку”Круги 3-12: продовжити резинкою як встановилося.

Коло 13: перейти на великі спиці; приєднати МС; в’язати 1 коло – все лиц лицьовою гладдю.

Коло 14: (необов’язковий коло з дірочками – див вище) 1 лиц * 2 разом лиц, накид, 3 лиц; повторювати від * 9 разів; 2 разом лиц, накид, 2 лиц.

Рука.

Ряди 1 – 5: почати в’язання за схемою з ряду 1, міняючи кольори як зазначено.

Ряд 6: почати прибавлення для великого пальця як показано на схемі. Прибавлення виконуються з обох сторін тієї петлі, з якої починався ряд.

Ряд 24: лиц до великого пальця; перевести п великого пальця на непридатну нитку; продовжити в’язання за схемою.

Ряд 42: почати убавляння для верхівки рукавиці (важливо: Рукавиці “в ялинку”убавляння почати приблизно за 2.5 см перед верхівкою рукавиці).

Після заключного ряду обірвати нитку і зшити трикотажним швом верхівку рукавиці ниткою МС.

Великий палець.

Перевести п великого пальця на панчішні спиці. В’язати за схемою, залишаючи відрізок нитки МС для зшивання зазорів в основі великого пальця.

Після заключного ряду схеми обірвати нитку і протягнути решту петель.

Закрити дірочки в основі великого пальця ниткою МС, сховати кінці, що залишилися.

Ниткою МС гачком зв’язати 2 ланцюжка з пов. п довжиною 25 см; обірвати нитку; закріпити. Використовуючи МС і СС, зробити 2 помпона.

Встановити шнури через дірочки; скорегуйте довжину в міру необхідності; зв’язати кінці шнура.

Зав’язати вузлики на кінцях шнура.

M1-M1L-M1R

Рукавиці “в ялинку” - схема

 Рукавиці “в ялинку”

Рукавиці “в ялинку”Рукавиці “в ялинку”