• Пряжа – Rowan Wool Cotton (50% мериносних вовни, 50% бавовни), 2 мотка по 50 г (на фото колір Smalt 963)
  • Спиці: 3 мм, 3,25 мм і спиця для кіс
  • Гудзики – ЗО штук в діаметрі приблизно 3,3 см

Розмір – на дорослого

Щільність в’язання: 26 п. х 36 р. = 10×10 см зв’язаних лицьовою гладдю спицями 3,25 мм

Скорочення:

С4В = зняти 2 петлі за роботою, пров’язати 2 лиц., Потім пров’язати зняті петлі лицьовими

C4F = зняти 2 петлі перед роботою, пров’язати 2 лиц., Потім пров’язати зняті петлі лицьовими

M1 = додати петлю, вив’язати її із протягання між петлями

Права рукавичка.

На спиці 3.25 мм набрати 52 п.

1-й ряд (лицьова сторона): 8 лиц, 1 вив, 10 лиц, 1 вив, 32 лиц.

2-й ряд і всі наступні парні: 33 вив, 1 лиц, 8 вив, 1 лиц, 9 вив.

3-й ряд: 8 лиц, 1 вив, 1 лиц, С4В, C4F, 1 лиц, 1 вив, 32 лиц.

5-й ряд: як 1-й ряд

7-й ряд: 8 лиц, 1 вив, 1 лиц, C4F, С4В, 1 лиц, 1 вив, 32 лиц.

8-й ряд: як 2-й ряд

Ці 8 рядів складають раппорт.

Пров’язати наступні 15 рядів згідно рядам раппорта, закінчити лиц. рядом.

24-й ряд (виворіт): 33 вив, 1 лиц, 1 вив, (2 разом виворітною) 3 рази, 1 вив, 1 лиц, 9 вив. = 49 п.

** Далі почати в’язати лиц. гладдю, збавляючи з обох сторін з 1 п. в 3-му ряду, а потім у наступному 4-м = 45 п.

Пров’язати ще 1 ряд і закінчити в’язання вив. рядом.

Формування клина для великого пальця.

1-й ряд (лиц. сторона): 21 лиц, M1, 3 лиц, M1, 21 лиц = 47 п.

2-й ряд і всі парні: виворітні

3-й ряд: 21 лиц, M1, 5 лиц, M1, 21 лиц = 49 п.

5-й ряд: 21 лиц, M1, 7 лиц, M1, 21 лиц = 51 п.

7-й ряд: 21 лиц, M1, 9 лиц, M1, 21 лиц = 53 п.

8-й ряд: виворітні

Розподіл петель для великого пальця.

Наст. ряд (ліц. сторона): 32 лиц, повернути роботу.

Наст. ряд: набрати і провязать виворітними 3 п., 11 вив, повернути роботу.

Пров’язати 18 рядів на цих 14 петлях для великого пальця, закінчити вив. рядом.

Обірвати нитку, залишивши довгий кінець, провести нитку через петлі що залишилися, туго затягти, закріпити нитку, виконати шов.

По лиц. стороні прив’язати нитку, набрати і пров’язати лицьовими 3 петлі біля основи великого пальця, про’вязати лицьовими до кінця = 45 п.

Провязать 11 рядів, закінчивши вив. рядом.

Формування першого пальця.

Наст. ряд (лиц. сторона): 29 лиц. і повернути роботу.

Наст. ряд: набрати і пров’язати виворітними 2 п., 13 вив, повернути роботу.

В’язати 24 ряди на цих 15 п. для першого пальця, закінчити вив. рядом. Обірвати нитку, залишивши довгий кінець, провести нитку через петлі що  залишилися, туто затягнути, закріпити нитку, виконати шов.

Формування другого пальця.

По лиц. стороні роботи прив’язати нитку, набрати і пров’язати лицьовими 2 п. біля основи першого пальця, 6 лиц, повернути роботу.

Наст. ряд: набрати і провязать виворітними 2 п, 14 вив, повернути роботу.

В’язати 26 рядів на цих 16 п. для другого пальця, закінчити вив. поруч. Обірвати нитку, залишивши довгий кінець, провести нитку через що залишилися петлі, туто затягнути, закріпити нитку, виконати шов.

Формування третього пальця.

По лиц. стороні роботи прив’язати нитку, набрати і пров’язати лицьовими 2 п. біля основи другого пальця, 5 лиц, повернути роботу.

Наст. ряд: набрати і пров’язати виворітними 2 п, 12 вив, повернути роботу.

В’язати 22 ряди на цих 14 п. для третього пальця, закінчити вив. поруч. Обірвати нитку, залишивши довгий кінець, провести нитку через що залишилися петлі, туто затягнути, закріпити нитку, виконати шов.

Формування четвертого пальця.

Па лиц. стороні роботи прив’язати нитку, набрати і пров’язати лицьовими 2 п. біля основи третього пальця, лицьовими до кінця.

В’язати 17 рядів на цих 12 п. для четвертого пальця, закінчити вив. поруч. Обірвати нитку, залишивши довгий кінець, провести нитку через що залишилися петлі, туго затягти, закріпити нитку.

Ліва рукавичка.

На спиці 3,25 мм набрати 52 п.

1-й ряд (лиц. сторона): 32 лиц, 1 вив, 10 лиц, 1 вив, 8 лиц.

2-й ряд і наступні непарні: 9 вив, 1 лиц, 8 вив, 1 лиц, 33 вив.

3-й ряд: 32 лиц, 1 вив, 1 лиц, С4В, C4F, 1 лиц, 1 вив, 8 лиц.

5-й ряд: як 1-й

7-й ряд: 32 лиц, 1 вив, 1 лиц, C4F, С4В, 1 лиц, 1 вив, 8 лиц.

8-й ряд: як 2-й ряд

Це 8 рядів складають раппорт.

Пров’язати наступні 15 рядів згідно рядам раппорта, закінчити лиц. поруч.

Збірка.

Отпарьте рукавички, якщо на інформаційній стрічці мотка пряжі є знак, що пряжу можна відпарювати.

Вилоги (2 деталі).

На спиці 3 мм набрати 15 п.

1-й ряд (лиц. сторона): 1 лиц, 1 вив, 10 лиц, 1 лиц, 1 вив, 1 лиц.

2-й ряд і наступні непарні ряди: (вив, лиц) 2 рази, 8 вив, 1 лиц, 1 вив, 1 лиц.

3-й ряд: 1 лиц, 1 вив, 1 лиц, С4В, C4F, (лиц, вив) 2 рази

5-й ряд: як 1-й ряд

7-й ряд: 1 лиц, 1 вив, 1 лиц, С4F, С4В, (лиц, вив) 2 рази

8-й ряд: як 2-й ряд

Ці 8 рядів складають раппорт.

Провязать раппорт 11 разів, закінчивши вив. поруч. Закрити петлі.

Пришити вилоги по нижньому краю рукавичок, залишаючи кінець в 3 петлі після коси відкритим. Виконати шов, починаючи від мізинця і до кінця рукавички, включаючи вилог. Пришити по гудзику в центрі кожної коси (див. фото).

Рукавички “Спенсер”