Рукавички для новонародженого

Мабуть багато матусь стикаються із питанням: а що ж одягнути на ручки новонародженого малюка для прогулянок у зимову пору? Звичайну рукавичку не просто одягнути на малесенький кулачок, та і малесеньких рукавичок зазвичай у магазині не купиш, а відмовлятися від зимових прогулянок – теж не варто. Я також стикнулася із цією проблемою, тому вирішила самостійно зв’язати рукавички своєму новонародженому малюку. 

Для цього мені знадобилося зовсім небагато часу і матеріалів, а також трішки фантазії і багато материнської любові.

Рукавички для новонародженого - схема 1Отже починаємо: для в’язання маленьких рукавичок вам знадобиться будь-яка пряжа, яка залишились у вас від попередніх в’язань. Звичайно для малюка слід використовувати лише натуральну пряжу.  Якщо ви в’яжете вперше – то 10 гр. ниток буде цілком достатньо, гачок №3.

При в’язанні можна керуватися поданою схемою 1, але з меншою кількістю стовпчиків.

Набираємо ланцюжок із 6 повітряних петель, замикаємо його в коло.

1-й ряд: 3повітряні петлі підйому, 9 стовпчиків з 1 накидом.

2-й ряд: 3 повітряні петлі підйому, 19 стовпчиків з 1 накидом. По два стовпчики в один стовпчик попереднього ряду.

3-й ряд: 3повітряні петлі підйому, 29 стовпчиків з 1 накидом (аналогічно схеми).

Після вив’язування трьох рядів отримаємо рівне дно (як для в’язання шапочки). Для рукавичок з четвертого ряду потрібно провести заокруглення роботи, тому починаючи з четвертого ряду не потрібно більше збільшувати кількість стовпчиків.

Рукавички для новонародженого - малюнок 14 по 8-й ряди: 3повітряні петлі підйому, 31 стовпчик з 1 накидом.

На малюнку 1 показано готовий вигляд вашої рукавички.

Для закінчення потрібно вив’язати ажурний край рукавички.

9-й ряд: 3 повітряні петлі підйому, 2 стовпчики з 1 накидом, 1 повітряна петля, 3 стовпчики з 1 накидом, 1 повітряна петля, 3 стовпчики з 1 накидом, 1 повітряна петля, і т.д. в місці виконання повітряної петлі в 8-му ряді пропускаємо один стовпчик.

В результаті отримуємо дірочки, в які будемо протягувати тасьму для зав’язування. Залишилося вив’язати ажурний край.

10-й ряд: 3 повітряні петлі підйому, 5 стовпчиків з 1 накидом в повітряну петлю 9-го ряду.

Для стягування рукавички можна скористатися готовою тасьмою, атласною стрічкою, сплести косичку із ниток для зав’язування або вставити тоненьку гумку.

Все – ваші рукавички готові.

Приємних вам зимових прогулянок!

пані Мар’яна