Рожеве сукня

Розмір: 44

Вам знадобиться:

  • 400 г пряжі (50% віскоза, 50% акрил, 400 м/100 г) рожевого кольору;
  • гачок № 2;
  • рожевий перламутровий бісер.

Сукня виконано в техніці складеного полотна. Для роботи потрібна щільна тканина, яка не линяє і без ворсу. На тканину нанесіть крейдою або сухим милом викрійку сукні. По контурах викрійки приметайте шнур “гусениця”.

Зв’яжіть мотиви: квіти, листочки, трілістікі, каблучки і ін. Ви можете використовувати дані тут схеми або взяти з інших джерел. При в’язанні листочків, починаючи з 2-го ряду, гачок вводите під дальню нитка петлі підстави.

Розміри листочків можна варіювати за рахунок збільшення або зменшення початкової ланцюжка і за рахунок числа рядів обв’язки.

Розкладіть зв’язані мотиви на тканині, лицьовою стороною вниз, створюючи задуману композицію. Вільні простору заповніть більш дрібними мотивами.

Прикріпіть мотиви до тканини шпильками. Коли отримана композиція вас задовольнить, почніть з’єднання мотивів між собою за допомогою голки і нитки. Там де утворюються великі вільні простори, заповнюйте їх бридами. Для цього простягніть нитку між  мотивами що з’єднуються 2-3 рази і потім оповийте цю перемичку ниткою (рис.2).

Після того, як всі з’єднання закінчені, акуратно зніміть позначку. Зшийте плечові шви. При зшиванні бічних швів зробіть пріпосадку в області грудей. Готове плаття прикрасьте – розшийте рожевим бісером.

Шнур “гусеничка”.

Зв’яжіть 2 п.п. і 1-ну з них пров’яжіть ст. б/н. Поверніть роботу за годинниковою стрілкою на 180 градусів, введіть гачок в решту вільної п.п. ланцюжки, і зв’яжіть ст. б / н. Знову поверніть в’язання, гачок введіть під 2 нитки по лівому боці шнура (під 2 пров’язавши разом петлі першого ст. б/н) і знову пров’яжіть ст. б/н.

І т.д. весь час, повторюючи останній рух до бажаної довжини шнура.

викрійка Рожеве сукнясхема рожеве сукня

схема рожеве сукня